Menu
 

Dokumentālo filmu par riteņbraucēju Tomu Skujiņu varēs noskatīties no 26.jūlija

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

"Tet" trešdien prezentēto jaunu dokumentālo filmu par riteņbraucēju Tomu Skujiņu "Carnikavas kalnu karalis" no 26.jūlija varēs noskatīties izklaides platformā "Tet+", trešdien vēsta "Tet".

Vietējā satura ražotāja "Tet studio" un režisora Roberta Vīksnes veidotā dokumentālā filma "Carnikavas kalnu karalis" par talantīgo Latvijas riteņbraucēju un Tokijas olimpisko spēļu dalībnieku Skujiņu iepazīstina ar sportista profesionālās karjeras aizkulisēm un ļauj ieskatīties riteņbraucēja ikdienas dzīvē, kas papildināta ar sportista tuvāko cilvēku - ģimenes, komandas biedru un treneru stāstiem.

Filmas "Carnikavas kalnu karalis" uzņemšana sākās 2019.gada vasarā. To pārtrauca Covid-19 pandēmijas izraisīta pauze, tomēr šī gada jūlijā filmas veidošana noslēdzās. Filmēšana norisinājās Latvijā, Andorā un Igaunijā. Trešdien Rīgā tika prezentēti pirmie kadri no filmas. Tos ikviens interesents var noskatīties tīmekļa vietnē "https://ej.uz/Tet_prezente".

"Satura piedāvājumā "Tet" arvien vairāk investīciju, resursu un uzmanības velta vietējam - Latvijas saturam, to izvirzot kā nozīmīgāko prioritāti. Pašu veidotie stāsti ar Latvijas varoņiem ir vieni no iecienītākajiem arī skatītāju vidū," par izvēli filmas tapšanā stāsta "Tet" valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks.

Viņš piebilst, ka "Tet" vienmēr ir atbalstījis Latvijas talantus dažādās jomās, un sports nav izņēmums. Tatarčuks uzsver, ka Skujiņš ir izcils sportists starptautiskajā velosporta elitē un ka filma noteikti iedvesmos jauno riteņbraucēju paaudzi, sekojot līdzi arī sportistu gaitām olimpiskajās spēlēs Tokijā.

"Strādāt ar Skujiņu bija tīrā bauda, jo viņš ir ne tikai profesionāls sportists, kurš pieredzējis strādāt ar medijiem, bet arī ļoti jauks un inteliģents cilvēks. Patiesībā visi filmā intervētie cilvēki, runājot par Tomu, bija izteikti pozitīvi," saka filmas režisors Vīksne. "Viens no filmas mērķiem bija parādīt, kāpēc Skujiņš katru gadu treniņos un sacensībās nobrauc ap 30 000 kilometru - daudzi no mums pat ar mašīnu tik daudz nenobrauc -, tur ir jābūt stiprai motivācijai. Iespējams, ka tikai šādi, ziedojoties sportam, puisis no Carnikavas un Latvijas, kur augstākais kalns ir 311 metri, spēj pasaules prestižākajās riteņbraukšanas sacensībās teju nedēļu no vietas būt kalnu karaļa statusā."

Skujiņš jūnijā izcīnīja Latvijas čempiona godu individuālajā un arī grupas braucienā, kā arī aizstāvēs valsts godu gaidāmajās Tokijas olimpiskajās spēlēs. Šobrīd sportists startē prestižajā daudzdienu velobraucienā "Tour de France" komandas "Trek-Segafredo" sastāvā un filmas prezentācijas pasākumam pieslēdzās tiešsaistē.

"Esmu priecīgs, ka ir izveidota šāda filma un ka riteņbraukšanai Latvijā ar to tiks pievērsta lielāka uzmanība. Sākumā šķita, ka varbūt vēl ir par agru filmai par mani, jo tādas parasti veido tuvāk karjeras noslēgumam, bet domāju, ka ir izdevies "noķert" labus kadrus no ikdienas un sacensībām, kurus pēc karjeras beigām nebūtu iespējams nofilmēt," saka riteņbraucējs. "Ceru, ka filma iedvesmos cilvēkus biežāk uzkāpt uz velosipēda ne tikai sporta, bet arī prieka pēc."

Filma no 26.jūlija būs pieejama izklaides platformas "Tet+" un "Helio" interaktīvās televīzijas skatītājiem.

Tāpat pasākuma organizatori vēsta, ka par godu Tokijas olimpiskajām spēlēm ikviens tiek aicināts uz fitnesa treniņiem Rīgas parkos kopā ar zināmiem Latvijas sportistiem - volejbolistu Aleksandru Samoilovu, garo distanču skrējēju Jeļenu Prokopčuku, sprinteri Sindiju Bukšu un šķēpmetēju Zigismundu Sirmo, gādājot arī par savu fizisko labsajūtu.

26.jūlijā Grīziņkalnā nodarbību vadīs Sirmais, 29.jūlijā Vērmanes dārzā - Samoilovs, 2.augustā Uzvaras parkā - Prokopčuka un 5.augustā Ziedoņdārzā - Bukša.

Treniņi sāksies plkst.18.30.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.