Menu
 

Rīgas pašvaldība organizēs Eiropas lielo metropoļu tīkla rudens konferenci

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – pixabay.com Foto – pixabay.com

Rīgas pašvaldība no 30.septembra līdz 1.oktobrim organizēs Eiropas lielo metropoļu tīkla (METREX) rudens konferenci. Šogad tā veltīta tēmai “Virzība uz telpisko stratēģiju īstenošanu patstāvīgi mainīgajos metropoles areālos” (“Towards implementing spatial strategies in continuoiusly changing metropolitan areas”).

Kā informē Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Komunikācijas nodaļas vadītāja Inese Pabērza, Rīga kopā ar Milānu, Parīzi, Vīni, Amsterdamu un vēl citām, kopumā 45 nozīmīgām Eiropas metropolēm aktīvi darbojas METREX sadarbības tīklā. Īpaši nozīmīga ir plānotāju sadarbība Ziemeļu–Baltijas darba grupā, kur bez Rīgas piedalās arī tuvējās kaimiņu metropoles – Helsinki, Stokholma, Gēteborga un Oslo.

Rudenī Rīgas pašvaldība organizēs ikgadējo METREX konferenci, kuras pirmajā dienā prezentēs Rīgas metropoles areāla telpisko attīstības vīziju, sadarbības ieceres un nozīmīgākos projektus. Paralēli konferences sesijām notiks arī Rīgas metropoles areāla pašvaldību mēru forums. Savukārt konferences otrā diena tiks veltīta Baltijas un Centrāleiropas valstu metropoļu transformāciju apskatam, kā arī METREX tīkla lomai ietekmēt Eiropas Savienības urbānās attīstības politiku, atzīmē I.Pabērza.

“Līdzdarbošanās Eiropas metropoļu kopienā sniedz Rīgai iespēju stiprināt starptautisko konkurētspēju – ne tikai paplašināt kompetences, zināšanu un pieredzes redzesloku, bet arī sniegt citiem partneriem vērtīgo Rīgas pieredzi. Darbojoties METREX tīklā, Rīgas pilsētas pašvaldības plānotāji ir smēlušies vērtīgu pieredzi, kas rezultējusies Rīgas metropoles areāla sadarbības platformā. Rīgas metropoles areāla īpašā loma valsts attīstībā definēta arī nacionālā līmeņa attīstības plānošanas dokumentos. Šī gada METREX konferences tēma izvēlēta trāpīga un aktuāla, ņemot vērā transformācijas, kādas globālo pārmaiņu – klimata, pandēmijas, ekonomisko un politisko – dēļ piedzīvo teju ikkatra Eiropas galvaspilsēta. Ceru, ka pasākuma atziņas palīdzēs ne tikai Rīgai, bet arī citām Eiropas valstu galvaspilsētām vēl sekmīgāk virzīties uz sev definētajiem mērķiem,” pauž Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.