Menu
 

Jūrmalā par 5,2 miljoniem eiro pārbūvēs bērnudārzu "Bitīte"

  • Autors:  LETA
Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība

Jūrmalā, Lēdurgas ielā 20A, par 5,2 miljoniem eiro tiks pārbūvēts bērnudārzs "Bitīte, liecina pašvaldības sniegtā informācija.

Šonedēļ sākti būvlaukuma ierīkošanas darbi. Būvdarbu laikā tiks ieviesti satiksmes ierobežojumi - automašīnu apstāšanās un stāvēšana pie daudzdzīvokļu dzīvojamajiem namiem Skolas ielā 32, 32a un 34.

Būvdarbu izpildes pirmajā posmā līdz nākamā gada februārim tiks veikta esošās ēkas virszemes stāvu un pagraba stāva daļēja demontāža.

Bērnudārza jaunajai ēkai paredzēti divi stāvi ar savienotu jumta konstrukciju. Katrā no stāviem paredzēta sešu grupas telpu izbūve 224 bērniem vecumā no 1,5 līdz septiņiem gadiem.

Pirmajā stāvā paredzēta ēdnīcas, virtuves telpu, aktu zāles un saimniecības telpu izbūve.

Ēkas otrajā stāvā papildus grupu telpām plānota administrācijas telpu, mūzikas, mākslas un mājturības kabinetu un sporta zāles izbūve.

Telpu plānojums paredz vides pieejamību visās telpās, tai skaitā speciāli aprīkotu tualešu izbūvi un lifta izbūvi.

Ēkai piegulošajā teritorijā paredzēts uzstādīt sešas nojumes un bērnu rotaļu laukumus ar gumijas segumu un vecuma grupām atbilstošām rotaļu ierīcēm.

Teritorijas ziemeļu rietumu pusē paredzēts izbūvēt saimniecības ēku ar vienu telpu saimniecības inventāra glabāšanai.

Pašreizējā bērnudārza ēka nodota ekspluatācijā 1981.gadā. Sliktā tehniskā stāvokļa dēļ tā tika slēgta 2017.gadā.

Būvdarbu izpildi plānots veikt 18 mēnešu laikā un pabeigt līdz 2023.gada martam.

Būvniecības kopējās izmaksas ir 5,22 miljoni eiro, kas tiek finansētas no Jūrmalas pašvaldības budžeta līdzekļiem un valsts aizdevuma.

Būvdarbus veic pilnsabiedrība "3A". Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem, pilnsabiedrību veido SIA "ARGUS", SIA "AB-rent" un SIA "Abora".

Pēc pirmsskolas izglītības iestādes "Bitīte" pārbūves darbu pabeigšanas, 2023.gada vasarā, tiek plānots veikt būvdarbus autostāvvietu paplašināšanai un seguma atjaunošanai pie daudzdzīvokļu namiem Skolas ielā 28 un Skolas ielā 32a.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.