Menu
 

CSP: Visaugstākais pret Covid-19 vakcinēto īpatsvars republikas pilsētās ir Valmierā, Jūrmalā un Rīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Pilnībā pret Covid-19 vakcinēto iedzīvotāju īpatsvars republikas pilsētās tautību dalījumā (no pastāvīgajiem iedzīvotājiem gada sākumā).  Grafika – CSP Pilnībā pret Covid-19 vakcinēto iedzīvotāju īpatsvars republikas pilsētās tautību dalījumā (no pastāvīgajiem iedzīvotājiem gada sākumā). Grafika – CSP

Visaugstākais pret Covid-19 vakcinēto īpatsvars starp republikas pilsētām ir Valmierā – 57 %, kur rādītājs būtiski neatšķiras starp tautībām – vakcinēti 58 % latviešu un 52 % cittautiešu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes informācija. Otrs augstākais vakcinēto īpatsvars ir Jūrmalā – 52 %, ar lielāku atšķirību starp vakcinētajiem latviešiem (58 %) un citu tautību pārstāvjiem (45 %). Trešajā vietā ir galvaspilsēta ar 51 % pilnībā vakcinēto rīdzinieku un Jūrmalai līdzīgu atšķirību starp tautībām (59 % latviešu un 44 % citu tautību iedzīvotāju).

Latvijas vidējam rādītājam – pilnībā vakcinēti 48 % visas valsts iedzīvotāju (52 % latviešu un 42 % citu tautību) – atbilst situācija Jelgavā un Liepājā. Zemāks īpatsvars par vidējo valstī ir Ventspilī (45 %), Daugavpilī (40 %), Jēkabpilī (39 %). Viszemākais vakcinācijas līmenis ir Rēzeknē – 37 %, kur vakcinēti 41 % latviešu un 33 % citu tautību iedzīvotāju.

No visām republikas pilsētām latviešu vidū visaugstākais vakcinācijas līmenis ir Rīgā – 59 %. Rīgas apkaimēs visaugstākais tas ir Beberbeķos un Ķīpsalā – sasniedz 70 %. Visās vecuma grupās, sākot no 12 gadiem, vakcinēto latviešu īpatsvars galvaspilsētā pārsniedz 60 %.

Pēc CSP datiem, vakcinēto skolēnu 12–19 gadu vecumā īpatsvars valstī ir 44 %. Republikas pilsētās visaugstākais šīs vecuma grupas vakcinēto īpatsvars ir Valmierā (53 %), seko galvaspilsēta (50 %), Jūrmala (48 %), Jelgava (47 %), Liepāja (42 %), Jēkabpils (36 %), Ventspils (35 %), Daugavpils (30 %) un Rēzekne (29 %).

Vakcinēto skolēnu 12–19 gadu vecumā īpatsvars atsevišķos pagastos pārsniedz 70 % (Veclaicenes, Zvārtavas, Klintaines). Salīdzinoši augsts šīs vecuma grupas vakcinācijas līmenis ir pagastos ap Rīgu.

Zems – 10 % vai zemāks – skolas vecuma bērnu vakcinācijas līmenis ir 18 pierobežas pagastos Latgalē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.