Menu
 

KNAB šogad rosinājis tiesai atzīt par noziedzīgi iegūtajiem un konfiscēt valsts labā vairāk nekā 21 miljonu eiro

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šogad rosinājis tiesai atzīt par noziedzīgi iegūtajiem un konfiscēt valsts labā līdzekļus vairāk nekā 21 miljona eiro apmērā, informēja KNAB.

Divos KNAB uzsāktajos procesos tiesa galīgajā instancē atzina par noziedzīgi iegūtiem un ieskaitāmiem valsts budžetā 4 729 570,95 eiro. Savukārt pirmās instances tiesa vēl vienā citā KNAB sāktajā procesā par noziedzīgi iegūtu mantu pieņēma lēmumu konfiscēt līdzekļus 801 636,79 eiro apmērā.

Procesā iesaistītās personas izmantojušas tiesības pārsūdzēt pirmās instances tiesā pieņemto lēmumu

KNAB šogad sācis 33 kriminālprocesus un rosinājis sākt kriminālvajāšanu pret 37 amatpersonām un fiziskām personām, kā arī četrām juridiskām personām kopumā 22 kriminālprocesos. Šajā periodā KNAB sāktie un kriminālvajāšanai rosinātie kriminālprocesi lielākoties saistīti ar iespējamiem koruptīviem noziedzīgiem nodarījumiem, tostarp, kukuļdošanu, kā arī noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju valsts un pašvaldības institūciju dienestā.

KNAB akcentē, ka neviena no iestādes šogad kriminālvajāšanas uzsākšanai rosinātajām krimināllietām nav bijusi atgriezta papildizmeklēšanai. Tas apliecina, ka KNAB pirmstiesas izmeklēšanā iegūtie pierādījumi sniedz prokuratūrai pietiekamu pamatu šo krimināllietu virzīšanai uz tiesu.

Tāpat KNAB šogad sācis septiņus kriminālprocesus, kas balstās uz Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) sniegto informāciju. 

Tāpat KNAB šogad 15 no 52 saņemtajiem ziņojumiem atzinis par trauksmes cēlēju ziņojumiem. Vienā gadījumā KNAB sāka kriminālprocesu un sekmīgi pabeidza pirmstiesas izmeklēšanu, rosinot prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.