Menu
 

Baldones iedzīvotāju drošību uzraudzīs 32 videonovērošanas kameras

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto, video - Ķekavas novada pašvaldība Foto, video - Ķekavas novada pašvaldība

Lai paaugstinātu Ķekavas novada iedzīvotāju drošību un palielinātu Reģionālās pašvaldības policijas spēju operatīvi reaģēt uz fiksētajiem pārkāpumiem, decembra sākumā Baldones pilsētā uzstādītas jaunas videonovērošanas kameras, liecina informācija Ķekavas novada pašvaldības interneta vietnē.

Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš informējis, ka no decemba apvienotajā videonovērošanas centrā varēs sekot līdzi 32 novērošanas kamerām, kas izvietotas Baldones pilsētā. Līdz šim policijas uzraudzībā atradās tikai četras kameras.

Jaunās videonovērošanas kameras uztādītas dažādās iedzīvotāju plaši apmeklētās vietās, piemēram, Baldones vidusskolas stadionā, pie skolas regulējamā krustojuma, pie “Mego” veikala, kā arī autoostā.

Ķekavas novada pašvaldība informē, ka Baldonē būs ātrās reaģēšanas grupa, kura, saņemot pirmās ziņas, ātri varēs reaģēt uz noziegumiem. Jaunās videonovērošanas kameras sadarbībā ar Reģionālo pašvaldības policiju varēs izmantot arī Valsts policija.

Pēc Māra Bomiņa datiem, novērots, ka vietās, kur ir uzstādītas videonovērošanas kameras, pārkāpumu īpatsvars sarūk, līdz ar to videonovērošanas kameru skaita palielināšana sekmē drošības uzlabošanu.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.