Menu
 

Ķemeru luterāņu baznīcai atjaunots zvans un izgaismota pulksteņa ciparnīca

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jūrmalas pilsētas dome Foto - Jūrmalas pilsētas dome

Ķemeru luterāņu baznīcas zvans, aicinot uz dievkalpojumiem un vēstot par pulksteņa laiku, skan jaunās skaņās. Baznīcas tornī laiku skaita izgaismota pulksteņa ciparnīca, informēja Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībā.

Piesaistot pašvaldības līdzfinansējumu kultūras pieminekļu saglabāšanai un atjaunošanai, atjaunota baznīcas zvana armatūra, uzstādīta elektroniska apskaņošanas sistēma un atjaunota torņa pulksteņa ciparnīca.

Ķemeru luterāņu baznīca tagad ir viena no nedaudzajām Latvijā, kurā uzstādīta elektroniska zvana sistēma. Projekta gaitā atjaunotas arī zvana nesošās konstrukcijas, zvana elektroniskās sistēmas, ēkas fasādes pulksteņiem iegādāts apgaismojums. Darbus saskaņā ar līgumu veica Igaunijā reģistrēts uzņēmums “Maevali Orelitookoda OU”.

Atjaunotā ciparnīca ir melna ar bronzas krāsas cipariem un rādītājiem. Baznīcas zvanam pievienots elektronisks mehānisms, kas darbina zvanu ieprogrammētajos laikos. Atšķirīgas ir zvana skaņas, kas aicina uz dievkalpojumiem, un skaņas, kas stundās un pusstundās vēsta par pulksteņa laiku.

Projekta ideja pieder mācītājam Kārlim Rozentālam. Projekta kopējās izmaksas ir 18 828 eiro, no tām pašvaldības līdzfinansējums ir 13 390 eiro, vairāk nekā 5000 eiro ir Ķemeru luterāņu draudzes ziedojumi. Ķemeru luterāņu baznīca ir celta 1897. gadā, tā bija pirmā mūra ēka Ķemeru kūrortā. Tajā kopš 2014. gada tiek īstenoti dažādi atjaunošanas darbi, piesaistot Jūrmalas domes līdzfinansējumu projektu konkursā kultūras pieminekļu saglabāšanai un atjaunošanai.

Baznīcas interjeru var apskatīt sestdienās un svētdienās no plkst. 11.00 līdz plkst. 17.00.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.