Menu
 

"Getliņi EKO" pusmiljardu eiro vērtajā konkursā par atkritumu apsaimniekošanu Rīgā pieteikušies divi pretendenti

  • Autors:  LETA
"Getliņi EKO" pusmiljardu eiro vērtajā konkursā par atkritumu apsaimniekošanu Rīgā pieteikušies divi pretendenti Foto: www.getlini.lv

SIA "Getliņi EKO" pusmiljardu eiro vērtajā konkursā par privāto partneri Rīgas pilsētas sadzīves atkritumu apsaimniekošanai pieteikušies divi pretendenti, aģentūrai LETA apstiprināja uzņēmuma pārstāve Linda Vītola-Barānova.

Iepirkums noslēdzies 14. septembrī, un tagad konkursa komisija vērtēs, vai iesniegtie piedāvājumi atbilst iepirkuma nolikuma prasībām. Ja abi pretendenti vai vismaz viens no viņiem atbildīs kritērijiem, tiks izsludināta otrā konkursa kārta, kur turpinās vērtēt kandidātu tehniskos piedāvājumus. Izvērtēšana varētu notikt aptuveni pusotru mēnesi, taču mērķis esot otro kārtu izsludināt jau šogad.

Kā ziņots, jūlija beigās atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotājs SIA "Getliņi EKO" izsludināja konkursu, lai atrastu privāto partneri Rīgas pilsētas sadzīves atkritumu apsaimniekošanai publiskai-privātai partnerībai. Projekta izpildes laikā, kas ir 20 gadi no līguma spēkā stāšanās dienas, plānotais finansējums ir 507,6 miljoni eiro.

Projekta mērķis ir attīstīt Rīgas pilsētas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas sistēmu. Projektā plānota atkritumu dalītās vākšanas infrastruktūras izveide, kas ietver sadzīves atkritumu savākšanu, transportēšanu un sagatavošanu pārstrādei. Tostarp paredzēta atkritumu savākšanas pakalpojuma, īpaši atkritumu dalītās vākšanas pakalpojuma, pieejamības paaugstināšana, sabiedrības informēšana un izglītošana ar mērķi veidot vides apziņu un veicināt iesaistīšanos atkritumu šķirošanā, kā arī plānots palielināt atkritumu pārstrādes jaudu un ieviest jaunu pārstrādes veidu.

Projekta īstenošanas laikā paredzēta konteineru parka nomaiņa, sadzīves atkritumu dalītās savākšanas punktu ierīkošana, nojumju uzstādīšana konteineru novietnēs, pazemes tipa konteineru uzstādīšana Vecrīgā, kā arī šķiroto atkritumu savākšanas laukumu ierīkošana un transportlīdzekļu parka nomaiņa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.