Menu
 

Ādažu domes priekšsēdētājs: Šogad plūdu situācija Gaujā ir nopietna

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Katru gadu Gaujas lejtecē pavasaros kāpj ūdens līmenis, bet šogad izskatās, ka plūdu situācija būs nopietna, aģentūrai LETA situāciju vērtēja Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks (LRA).

Sprindžuks stāstīja, ka Gaujā vairākās vietās Ādažu novadā ir būtiski cēlies ūdens līmenis un bija nepieciešams veikt pasākumus, lai nodrošinātu teritoriju neaplūšanu.

Nedēļas nogalē izveidojās ledus sastrēgums Gaujā pie Carnikavas. Sastrēgums veidojās turp pat kur pērn, kad tā izkustināšanai tika veikta spridzināšana. Vēlāk pēcpusdienā Sprindžuks aģentūru LETA informēja, ka dienas laikā situācija Gaujā novada teritorijā ir būtiski uzlabojusies - ledus izgājis un ūdens līmenis līdz ar to pazeminājies.

Carnikavā ir applūdušas dažas ielas, piemēram, Laivu iela, tādēļ tika slēgta satiksme, informēja domes priekšsēdētājs.

Pašlaik neviena ciemata iedzīvotāja mītne nav cietusi. Sprindžuks skaidroja, ka vēl decembra plūdu laikā veikti dažādi sagatavošanās pasākumi, lai mazinātu plūdu draudus atsevišķiem novada ciematiem, piemēram, "Saulespļavu" ciematā tika konstatēta nelegāla caurteka zem dambja, kuru likvidēja.

Pašlaik nevarot teikt, ka situācija būtu stabilizējusies, jo ledus no Gaujas nav izgājis. Pagaidām ūdens līmenis vēl nav sasniedzis pērnā gada atzīmi, bet ir ļoti tuvu tai, stāstīja Sprindžuks.

Pēc domes priekšsēdētāja vārdiem, visi dienesti Ādažos ir modrībā, tiek monitorētas upes un ūdens līmeņa atzīmes. Arī novada iedzīvotāji aktīvi seko līdzi izmaiņām un ziņo par tām pašvaldībai.

Iepriekš ziņots, ka sestdienas vakarā Gaujā pie Carnikavas gan palu dēļ, gan vēja radītā jūras līmeņa kāpuma dēļ ūdens sasniedza sarkanajam brīdinājumam atbilstošu līmeni. Tomēr dažas stundas vēlāk ūdens līmenis Gaujā pazeminājās par 15 centimetriem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.