Menu
 

Aptauja: vairums iedzīvotāju Lieldienu svinību mielastam tērēs vidēji 40 eiro

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

88 % respondentu Lieldienas šogad plāno svinēt ģimenes un draugu lokā, svētku mielastam vidēji atvēlot 30-50 eiro, liecina “Maxima Latvija” veiktās aptaujas rezultāti.

Lai arī teju 96% iedzīvotāji svētku mielastu nevar iedomāties bez olām, aptaujas respondenti atzīst, ka iecienītāko pārtikas kategoriju vidū ir arī dažādi svaigie dārzeņi un augļi (53 %), maizes un konditorejas izstrādājumi (39 %), kā arī svaiga gaļa (28 %).

Pērn iedzīvotāji labprāt produktus svētku mielastam iegādājās internetveikalā, taču šogad vairums iedzīvotāju svētkiem sagatavosies, apmeklējot pārtikas veikalus un lielveikalus (88 %) klātienē. Īpaši nozīmīga Lieldienu sastāvdaļa ir tieši iecienītāko tradīciju īstenošana, lai pavadītu vairāk laiku kopā ar ģimeni, radītu jaunas atmiņas (85 %) un palielinātu kopības sajūtu (46 %). Kā populārākās Top3 Lieldienu tradīcijas, ko respondenti īstenos arī savās mājās būs olu krāsošana, olu kaujas un šūpošanās.

Šogad lielākā daļa iedzīvotāju šajos svētkos plāno ēst 3-4 olas (47 %) vai 1-2 olas (24 %), kuras vairumā gadījumu būs izdaiļotas un krāsotas ar sīpolu mizām (92 %), speciālām veikalos nopērkamām krāsām (27 %) vai karkade tēju (21 %). Kā atzīst respondenti, papildus pārtikas produktu un saldumu iegādei, olu krāsas un dažādi Lieldienu dekorēšanas elementi ir nozīmīgi, lai radītu svētku sajūtu (41 %). Aptaujas rezultāti rāda, ka dažādu Lieldienu saldumu iegāde bērniem arī ir iecienīta – 58 % respondentu gādās tematiskos gardumus arī šajos svētkos.

Pēc aptaujas datiem, iegādājoties produktus svētku galdam, iedzīvotāji ņem vērā vairākus būtiskus faktorus – dažādas atlaides iemīļotiem Lieldienu produktiem (72 %), kvalitātes un cenas attiecību (70 %), kā arī veselīgumu un produktu sastāvu (45 %), neaizmirstot par īpašām cenām tieši vietējo ražotāju piedāvājumiem veikalos (38 %).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.