Menu
 

Foto: Siguldā norisinās Latvijā vienīgais Šūpoļu festivāls Apriņķis.lv

  • Autors:  Siguldas novada pašvaldība
Foto - Ginta Zīverte Foto - Ginta Zīverte

Līdz 18. aprīlim Siguldā notiek Šūpoļu festivāls, kura laikā var aplūkot un izšūpoties turpat 100 šūpolēs un vides objektos. Lieldienas un mūsu tradīcijas sniedz kopības sajūtu, atbalstot Ukrainu šajā īpaši smagajā laikā, kopā ar Ukrainas patvēruma meklētājiem mielojoties ar viņu vārīto boršču.

Šūpoļu festivāls tika atklāts ar tradicionālo Zaķu olimpisko skrējienu, kurā kopā ar brāļiem Andri un Juri Šiciem, Martinu un Tomasu Dukuriem, kā arī Gintu Bērziņu zaķi skrēja ar Siguldas oranžajiem un Ukrainas zili dzeltenajām ausīm.

Šūpoļu festivāla centrālais punkts atrodas Siguldas Svētku laukumā pie panorāmas rata, kur vienuviet atrodas 20 uzņēmēju, iedzīvotāju un dažādu iestāžu veidotas šūpoles. 17. aprīlī plkst. 14.00 tur norisināsies Ukrainas atbalsta akcija, kurā Ukrainas patvēruma meklētāji, kas savu mājvietu raduši Siguldas novadā, vārīs ukraiņu boršču. Ar zupu pret ziedojumiem tiks cienāti visi Šūpoļu festivāla apmeklētāji, tādējādi kopā vācot līdzekļus Ukrainas armijai un citiem patvēruma meklētāju ģimeņu izdevumiem. Īpaša līdzdarbošanās paredzēta visu festivāla laiku, kad ikvienam būs iespēja kopīgi izveidot īpaši Ukrainai veltītās šūpoles “Brīvības spārni” un iesiet savu brīvības atbalsta mezglu zilā vai dzeltenā krāsā.

Turpat Svētku laukumā sadarbībā ar iniciatīvu “Mūsu Bio Tirgus” norisinās Lieldienu tirgus, kurā no plkst. 11.00 līdz 16.00 būs iespēja iegādāties amata meistaru radītās lietas mājai un dāvanām, kā arī pašam kļūt par amatnieku Lieldienu radošajās darbnīcās.

Pils ielā, Siguldā, esošajā Maija parkā izvietots kinētisks objekts “Sajūtu šūpoles Royal Sky”, kas dāvā atšķirīgus iespaidus dienā un vakara tumšajās stundās. Ap plkst. 21.00 gaidāms īpašs gaismu šovs. Savukārt pie kultūras centra “Siguldas devons” var izšūpoties interaktīvās “Talantu šūpolēs”, kurās varēs iepazīties ar dažādām mūzām.

Lai Šūpoļu festivāla pastaiga Siguldā būtu aizraujošāka un piedzīvojumiem bagāta, ikviens, kuram ir pieejams mobilais tālrunis un lietotne “LoQuiz”, var piedalīties un ar ceļabiedriem sacensties jautrā, izzinošā spēlē “IzCilpo Siguldu!”. Siguldieši aicina Lieldienās šūpoties Siguldā!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.