Menu
 

Asociācija: Latvijas lielāko banku klientiem gada pirmajos divos mēnešos izkrāpti 1,2 miljoni eiro

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijas lielāko banku klientiem šā gada pirmajos divos mēnešos izkrāpti kopumā 1,2 miljoni eiro, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Finanšu nozares asociācijas valdes loceklis Jānis Brazovskis.

Viņš sacīja, ka tostarp 2022.gada pirmajos divos mēnešos fiksēti 360 telefonkrāpšanas gadījumi, kuros izkrāpti kopumā 260 000 eiro, kā arī 260 tā saucamie investīciju krāpšanas gadījumi, kuros izkrāpti kopumā 600 000 eiro. Seko citas krāpšanas, tostarp krāpšanas, kas saistības ar romantiku.

Vienlaikus asociācijas valdes loceklis arī atzīmēja, ka telefonkrāpšana pēdējā laikā ir samazinājusies, kas, iespējams, ir saistīts ar karadarbību Ukrainā, jo iepriekš bija izskanējusi informācija, ka arī Ukrainā ir izvietoti šādi telefonkrāpnieku centri.

Finanšu nozares asociācija ir sabiedriska organizācija, kas pārstāv Latvijas finanšu nozari nacionālā un starptautiskā līmenī. Šobrīd Finanšu nozares asociācija apvieno 35 finanšu nozares uzņēmumus. Asociācija dibināta 1992.gada jūlijā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.