Menu
 

Barišņikovs: Putina "baiļu pasaule" lemta nebūtībai

  • Autors:  LETA/AFP/The Insider

Leģendārais baleta mākslinieks Mihails Barišņikovs trešdien publicējis atklātu vēstuli Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, paužot pārliecību, ka Putina "baiļu pasaule" lemta nebūtībai, bet patiesās krievu vērtības dzīvos, "par spīti visiem jūsu aizliegumiem".

Barišņikovs martā kopā ar detektīvromānu autoru Borisu Akuņinu un pazīstamo ekonomistu Sergeju Gurijevu izveidoja labdarības fondu Ukrainas atbalstam "Īstā Krievija".

"Tāpat kā agrāk, kad manā bērnībā jūsu vārgulīgie priekšteči man, krievu virsnieka dēlam Latvijā, iedalīja okupanta lomu, tā nepielipa. Es iemācījos latviešu valodu, bet no 26 gadu vecuma, uz visiem laikiem noraidot lomas, ko piešķir jūsu skolotāji, jau teju pusgadsimtu dzīvoju kā brīvās pasaules cilvēks," vēstuli iesāk Barišņikovs.

"Un par krievu rakstnieku sauc manu draugu Borisu Akuņinu, bet par krievu ekonomistu - Sergeju Gurijevu. Tādi kā mēs esam devuši krievu pasaulei vairāk goda nekā visi jūsu neprecīzie augstas precizitātes ieroči," vēstulē raksta Rīgā dzimušais krievu baletdejotājs, kas 1974.gadā lūdza politisko patvērumu Kanādā.

"Jūsu krievu pasaulei - baiļu pasaulei, pasaulei, kas dedzina ukraiņu valodas mācību grāmatas - nav lemts būt, kamēr esam mēs, kas bērnībā esam vakcinēti pret šo mēri. Mūsu pasaulei lemts būt, neraugoties uz visām jūsu bloķēšanām. Mēs zinām, kā saglabāt mūsu krievu pasaules vērtības. Bet jūsu pasaule, ja tā pamodīsies, nomirs no savām bailēm."

"Jūs zināt, no kā jums bail. Pareizi darāt. Jūs zināt, kādi ieroči trāpa precīzi!" vēstuli noslēdz Barišņikovs.

Baletdejotājs publicējis vēstuli fonda "Īstā Krievija" tīmekļa vietnē, ko Maskava pagājušajā mēnesī nobloķēja.

Divu mēnešu pastāvēšanas laikā organizācija palīdzībai ukraiņu bēgļiem savākusi vairāk nekā 1,2 miljonus eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.