Menu
 

Reirs: Jāvērtē siltumenerģijas tarifos iekļauto administratīvo izdevumu pamatotība

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Jāvērtē siltumenerģijas tarifos iekļauto administratīvo izdevumu pamatotība, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Viņš pauda pārliecību, ka, pārskatot energokompāniju administratīvās izmaksas, tarifus varētu samazināt. "Es esmu pārliecināts, ka tas ļautu samazināt tarifus," teica Reirs

Tostarp Reirs norādīja, lai spriestu par šo jautājumu, nākamajā nedēļā sasaukta Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes Budžeta un nodokļu apakšpadomes sēde.

"Aicināšu uzņēmējus un arī arodbiedrības, kas ir mūs sociālie partneri, atrast mehānismu, kā izvērtēt šo uzņēmumu administratīvās izmaksas. (..) Cik tur iekšā ir peļņa? Varbūt, divus gadus peļņu nevajag. Kāpēc mums, piemēram, vajadzīga peļņa "Rīgas siltumam" vai "Latvenergo", ja par to summu var samazināt tarifu?," sacīja finanšu ministrs.

Tāpat Reirs pauda, ka paziņojumiem par tarifu sadārdzinājumiem divas, trīs vai četras reizes nav pamata. "Man nav saprotama šādu paziņojumu jēga," teica ministrs.

Tostarp viņš minēja, ka iepriekš ceļu būvē strādājošās kompānijas runāja par sadārdzinājumu divas, trīs reizes, taču, pēc "Latvijas valsts ceļu" veiktā pētījuma datiem, sadārdzinājums veidoja 15%, kam piekrita praktiski visi būvnieki.

"Sākotnējā saceltā ažiotāža ļoti traucē. Protams, sadārdzinājums būs, bet, kāds tas sadārdzinājums būs, tas ir atkarīgs no ārējiem apstākļiem," sacīja Reirs. 

Tāpat ministrs atzīmēja, ka valdībā, piemēram, ir izskatīts ziņojums par iespēju atcelt biopiejaukumu degvielai, lai par apmēram 10-12% samazinātu degvielas cenu, taču degvielas tirgotāji šādu ieceri neatbalsta. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.