Menu
 

Ķekavas dome groza budžetu un piešķir līdzekļus ēku energoefektivitātei un velotrases būvniecībai

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ķekavas dome ir pieņēmusi šī gada budžeta grozījumus, piešķirot papildus līdzekļus ēku energoefektivitātes uzlabošanai velotrases izveidei un citiem mērķiem.

Pašvaldības ieņēmumu daļa palielināta par 3,4 miljoniem eiro, jo tiek paredzētas valsts mērķdotācijas pedagogiem, sociālajiem darbiniekiem un policijas darbam, kas pamatā saistīts ar Covid-19 piemaksām.

Tiek paredzēti ieņēmumi arī dažādiem jauniem izglītības projektiem, provizoriski Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas finansējums Ukrainas bēgļu atbalsta jautājumu risināšanai un saskaņā ar pieņemtajiem domes lēmumiem ieņēmumos ir paredzētas vairākas mērķdotācijas ceļu infrastruktūras un energoefektivitātes projektiem.

Savukārt izdevumi palielināti, lai īstenotu dažādus attīstības projektus, piemēram, bērnudārza "Ieviņa" energoefektivitātes paaugstināšanai paredzēts izlietot 876 300 eiro.

Teju miljons eiro paredzēts viena no domes priekšsēdētāja Jura Žilko priekšvēlēšanu solījumu izpildīšanai. Viens no partijas "Izaugsme" solījumiem bija izveidot asfaltētu velotrasi (pump-track) Valdlaučos. Saskaņā ar pašvaldības sniegto informāciju budžeta grozījumos paredzēti 995 000 eiro pump-track būvniecībai.

Vēl 538 800 eiro piešķirti Baldones pārvaldes ēkas energoefektivitātes paaugstināšanai, savukārt gājēju ceļa būvniecībai gar no Sporta nama līdz Ziemeļu ielai plānoti 262 159 eiro.

Budžeta grozījumos līdzekļi atvēlēti uzņēmējdarbības teritorijas attīstībai Baložos, veloceliņa pabeigšanai gar Bauskas šoseju Ķekavā, stāvvietas, piebraucamo ceļu pārbūvei Zaļajā ielā 5, Baložos. Pašvaldība plāno arī uzsākt vairāku ceļu investīciju projektu projektēšanu.

Papildus finansējumu plānots piešķirt pašvaldības nekustamā īpašuma remontdarbiem, tostarp Baldones kultūras centra ēkai, Reģionālās pašvaldības policijas Baldones iecirkņa remontam, kā arī rekuperatoru un ventilācijas sistēmas iegādei. 

Attīstības un būvniecības pārvaldes budžetā tiek paredzēti tādi jauni projekti kā ēkas energoefektivitātes paaugstināšana bijušajai Ķekavas sākumskolas ēkai Skolas ielā 2, kā arī Ķekavas kultūras namam, Baldones pilsētas pārvaldes ēkai un ūdensvadu kanalizācijas tīklu pieslēgumu izbūvei Baldones sākumskolai Daugavas ielai 23 un Saulgriežu ielā, Baložos.

LETA jau ziņoja, ka Ķekavas novada dome šī gada februārī apstiprināja pašvaldības budžetu, kurā izdevumi bija paredzēti 59 miljonu eiro apmērā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.