Menu
 

Ieteikumi veselīgai ādai un matiem tuvojošajās aukstajās dienās!

  • Autors:  Apmaksāta publikācija
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Lai gan lielākoties pēdējos gados Latvijā īstu ziemu esam sajutuši pavisam maz, jebkurā gadalaikā svarīgs ir ādas un matu stāvoklis, kā arī atbilstoša to kopšana katram gadalaikam.

Kā zināms, ziemas sezonā ādas un matu stāvokli ietekmē ne tikai aukstie laikapstākļi, bet arī apkures sezonas atsākšanās. Aukstajā laikā āda pastiprināti zaudē taukus, līdz ar to tā kļūst krietni sausāka. Tādēļ ļoti aktuāli ne tikai sievietēm, bet arī vīriešiem ir saprast, kā rūpēties par matiem un ādu ziemā, kad tos pastiprināti ietekmē aukstums un apkurinātas telpas.

Kādus produktus izvēlēties, lai pēc iespējas vairāk izvairītos no ādas sausuma?

Ja tas ir iespējams, lieti noderēs gaisa mitrinātāji telpās, tie pieejami visdažādākajos izmēros un cenās. Gaisa mitrinātāji noderēs ne tikai ādas sausuma mazināšanai, bet arī sausā klepus mazināšanai. Aukstajā laikā gan sejas ādai, gan arī ķermenim nepieciešams lietot mitrinošos krēmus un losjonus.

Taču pirms izmantot jebkuru nopērkamo, varbūt pat skaisti smaržojošo krēmu vajadzīgs kārtīgi padomāt par tā iegādi un lietošanu, jo produkta sastāvs un izcelsme ir ārkārtīgi būtiska, lai āda spētu uzsūkt visas vajadzīgās vielas.

Kā izvairīties no matu sausuma un mūžīgās elektrizēšanās?

Matu kopšanā noderēs dažādi serumi, bet vēlams tādi, kuru sastāvā ir keratīns vai zīda proteīns. Aukstajā sezonā pastiprināti vajadzētu izmantot arī matu atjaunojošus un pabarojošus produktus - maskas. Savukārt matu elektrizēšanās ir cieši saistīta ar matu sausumu, tādēļ izmantojiet kondicionieri, kas ir paredzēts tieši aukstajam gadalaikam. Vienmēr, sākoties ziemas sezonai, nēsājiet cepuri - tas pasargās galvas ādu no barības vielu trūkuma.

Vai ir kādi uztura bagātinātāji, kas var palīdzēt aukstajā sezonā?

Jā, ziemas laikā pastiprināti vajadzētu pievērst uzmanību savam veselības stāvoklim, tādēļ pirms vērsties pēc ieteikumiem medikamentu izvēlē, ir iespējams izvēlēties dažādus uztura bagātinātājus, kas paredzēti aukstajam laikam. Ādai un arī vispārējam veselības stāvoklim par labu nāks D un B grupas vitamīni, kas tajā skaitā samazinās nogurumu un dos enerģiju, tāpat arī ieteicams lietot E vitamīnu. Taču jāatceras, ka pie veselības pasliktināšanās vajadzētu vērsties pie ārsta un kopā apspriest ārstēšanas iespējas.

Protams, visa pamatā ir pietiekams ūdens daudzums, ko nemaina ne gada siltais, ne aukstais laiks. Gan ādas, gan matu veselībai ne tikai ziemas sezonā, bet arī vasarā ieteicams lietot krila vai zivju eļļas, proti, Omega 3, Omega 6 un Omega 9 taukskābju saturošus produktus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.