Menu
 

Ķīnas prezidents aicina mainīt starptautisko kārtību "taisnīgākā un racionālākā virzienā"

  • Autors:  LETA/AFP

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins piektdien samitā Uzbekistānā aicinājais reģiona valstis pārveidot starptautisko kārtību "taisnīgākā un racionālākā virzienā".

Līderiem vajadzētu "sadarboties, lai veicinātu starptautiskās kārtības attīstību taisnīgākā un racionālākā virzienā", Sji teicis Šanhajas Sadarbības organizācijas līderu sanāksmē.

Ķīnas prezidents samitā sacījis, ka organizācijas dalībvalstīm vajadzētu atteikties no bloku politikas un situācijām, kad vienas puses ieguvums ir vienlīdzīgs zaudējums otrai pusei, kā arī "atbalstīt starptautisko sistēmu ar Apvienoto Nāciju Organizāciju tās pamatā".

Organizācija, kas 2001. gadā tika izveidota kā Krievijas, Ķīnas un bijušo Padomju Savienības Vidusāzijas valstu Kazahstānas, Kirgizstānas, Tadžikistānas un Uzbekistānas diskusiju platforma, pirms četriem gadiem tika paplašināta, iekļaujot tajā Indiju un Pakistānu, palielinot savu lomu kā pretsvaram Rietumu ietekmei šajā reģionā. Šonedēļ arī Irāna parakstīja saistību memorandu, lai kļūtu par Šanhajas Sadarbības organizācijas pastāvīgo dalībvalsti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.