Logo
Drukāt šo lapu

Pienācis laiks mainīt savus ieradumus: viedās lietotnes var palīdzēt samazināt enerģijas patēriņu Apriņķis.lv

Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Strauji augot elektroenerģijas cenām, daudzi meklē veidus kā mainīt paradumus un ietaupīt. Taupības un ilgtspējas paradumu veidošanā var palīdzēt dažādas mobilās lietotnes – šie rīki tālrunī ne tikai atvieglos enerģijas patēriņa uzraudzību, bet arī nodrošinās lielāku efektivitāti.

Kā norāda "Tele2” eksperti, viens no labākajiem veidiem, kā samazināt patēriņu un izmaksas, ir sekot patērētās enerģijas daudzumam. To daudz vieglāk ir izdarīt ar viedajām lietotnēm telefonā.

Ekonomiskam apgaismojumam – “Light bulb saver”

Spuldžu izvēle ir ārkārtīgi plaša, tāpēc izvēlēties labāko un ekonomiskāko var būt ārkārtīgi sarežģīti. Šeit palīdzēs viedā lietotne “Light bulb saver”, kas ļauj samazināt apgaismojumam patērētās enerģijas daudzumu un vienlaikus nodrošināt savām vajadzībām atbilstošu gaismu. Lietojumprogramma palīdz aprēķināt, cik daudz naudas jūs varat ietaupīt, aizstājot pašreizējos gaismas ķermeņus ar energoefektīvām alternatīvām. Lietotne sniedz arī padomus, kas palīdzēs jums izveidot efektīvus un iedarbīgus apgaismojuma risinājumus katrai jūsu mājas telpai. 

Ietaupījumu padomiem – “JouleBug”

Šī lietotne koncentrējas uz enerģijas taupīšanas paradumiem ikdienā un palīdzēs ietaupīt jums naudu. Padomi par ilgtspējīgām izvēlēm ir sadalīti soļos, kas ļaus jums nopelnīt punktus, savākt nozīmītes un papildināt savu digitālo trofeju sarakstu. Lietotnē varat sazināties ar citiem lietotājiem, mudināt draugus vai ģimenes locekļus pievienoties izaicinājumiem un sacensties savā starpā. Lietotne ļaus ne tikai ietaupīt, bet arī izklaidēties un veicināt ilgtspējību.

Cenu aprēķinam – “Enerģijas izmaksu kalkulators”

Bezmaksas elektroenerģijas monitoringa lietotne aprēķina dienas, nedēļas, mēneša un gada enerģijas patēriņu un izmaksas. Lietojumprogramma precīzi parāda, cik maksā televizora atstāšana gaidīšanas režīmā visu nakti vai cik daudz enerģijas tērējat, neizslēdzot vannas istabā gaismu. Šeit būs jāievada dati par mājas elektroniku, enerģijas patēriņu, lietošanas periodu un enerģijas cenu. Ar aprēķinātajiem rezultātiem var dalīties sociālajos tīklos un citos veidos.

Rādītāju monitoringam –  “Meter Readings”

Šajā aplikācijā iespējams uzraudzīt pat vairāku skaitītāju rādījumus – ūdens, elektrības vai citu – un izveidot detalizētu datu atskaiti. Aplikācijā visa informācija tiks attēlota viegli uztveramās diagrammās, norādot precīzas izmaksas nedēļā, mēnesī vai gadā. Lietojumprogrammas rīki ļauj apkopot arī vecos datus – lai varētu salīdzināt jaunāko informāciju un cenu vai enerģijas patēriņa izmaiņas. Jūs vienmēr zināsiet, cik daudz ūdens, gāzes vai elektrības patērējat un kāds ir jūsu dienas vidējais rādītājs. Izmantojot skaitītāju rādījumus, varat arī salīdzināt savu patēriņu un izmaksas ar citiem patērētājiem, kuri izmanto dažādu enerģijas piegādātāju pakalpojumus.

Lietotne “Energy consumption analyzer“

Šī lietotne arī ir ļoti noderīga enerģijas patēriņa uzraudzībai. Tā ļauj “Android” lietotājiem atzīmēt rādījumus kādā krāsā un pievienot savus komentārus. Lietojumprogramma ne tikai aprēķinās vidējo enerģijas patēriņa līmeni stundā, dienā, nedēļā vai mēnesī, bet arī izveidos grafiku, kas parāda patēriņa līmeni noteiktā laika periodā.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024