Menu
 

Aptauja Ogrē. Vai jums ir gadījies piedzīvot plūdus vai kādu citu dabas stihiju? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits
Foto - pixabay.com un Ritvars Raits Foto - pixabay.com un Ritvars Raits

Valsts kontrole ir veikusi revīziju, lai izvērtētu, kā darbojas 2016. gadā pilnveidotā civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas sistēma. Revīzijas secinājumi ir negatīvi: civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas sistēma lielā mērā ir novārtā atstāta joma un kopumā šajā sistēmā nav radīti priekšnoteikumi efektīvai katastrofu pārvaldīšanai un krīžu vadībai.

DANIELA KRISTIĀNA no Ogres
Es tādu gadījumu neatceros, šķiet, ka nē. Esmu tikai plūdus redzējusi Ogrē – manu draugu vecvecāku īpašums bija applūdis. Toreiz bija pārplūdusi Ogres upe.

 

RIHARDS no Salaspils
Nē, nekas tāds ar mani nekad nav noticis. Pat tad, kad dienēju krievu armijā, man kolosāli paveicās. Tajā karaspēka daļā aiz Ļeņingradas, uz kurieni mani aizveda, priekšā jau bija mans klasesbiedrs Ēriks no Ogres. Viņš jau gadu bija nodienējis, palīdzēja man kā jauniņajam.

 

ENDIJS no Ogres
Nē, man pašam tādu situāciju nav bijis. Pirms gadiem pieciem, kad ar jahtām vizinājāmies pa Daugavu augšpus Skrīveriem, kolēģim stiprāka brīze iepūta burā, viņa burukuģis apgāzās un nogrima pusminūtes laikā. Piedalījos kolēģa glābšanā. Jahtu atradām tikai pēc trim dienām.

 

LAURIS no Ogres
Bīstamas situācijas man gadījušās tikai ceļu satiksmē. Vienreiz daudz netrūka, lai pretī braucošā fūre mani nonestu no ceļa – man nācās izvairīties. Otra reize bija, kad starp Elkšņiem un Ikšķili viena automašīna vienkārši brauca pa pretējo braukšanas joslu – visiem pretī.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.