Menu
 

"Eleport" uzstādīs jaunas elektroauto uzlādes stacijas Saulkrastos, Siguldā un Rīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Elektroauto uzlādes tīkls “Eleport” ir noslēdzis līgumu par trīs jaunu elektroauto uzlādes staciju uzstādīšanu Rīgā, Saulkrastos un Siguldā, nodrošinot kopumā sešas papildu elektroauto uzlādes pieslēgvietas Latvijā. Siguldā jauno uzlādes staciju plānots uzstādīt līdz šī gada beigām, bet Rīgā un Saulkrastos – līdz nākamā gada vidum, informēja uzņēmumā.

Pirmās uzlādes stacijas tiks uzstādītas Saulkrastos pie pludmales “Rūķīši” un Siguldā pie tirdzniecības centra “Raibais Suns”. Saulkrastu iedzīvotājiem un pludmales apmeklētājiem būs iespēja izmantot 150 kW ultra ātrās uzlādes staciju ar 1000 km/h lielu uzlādes ātrumu jeb 100 km sešu minūšu laikā, savukārt Siguldā tiks uzstādīta 100 kW ātrās uzlādes stacija ar 660 km/h lielu uzlādes ātrumu. Rīgā, Ropažu ielā 63, pie veikala “Gemoss”  tiks uzstādīta 50 kW ātrā uzlādes stacija ar 330 km/h lielu uzlādes ātrumu. Visas uzlādes stacijas būs aprīkotas ar divām pieslēgvietām.

Jaunās uzlādes stacijas būs publiski pieejamas visiem elektroauto lietotājiem. 150 kW stacija būs aprīkota ar diviem Eiropas standarta CCS2 kabeļiem, bet 100 kW un 50 kW stacijas būs aprīkotas gan ar CCS2, gan ar Japānas standarta CHAdeMO kabeļiem.

Uzlādi var veikt gan reģistrēti klienti, izmantojot “Eleport” lietotni vai klienta karti, gan iepriekš nereģistrēti klienti.

 “Meklējot jaunas vietas “Eleport” tīkla attīstībai, mēs domājam par gala patērētāju un viņa vajadzībām. Transporta nozares elektrifikācija ir svarīga ne tikai Rīgā un tās apkaimē, bet arī citviet Latvijā, tāpēc, aktīvi attīstot elektroauto infrastruktūru, mēs veicinām plašāku, klimatam draudzīgākas enerģijas pieejamību un sekmējam elektroauto popularitāti iedzīvotāju vidū,” norādījis “Eleport Latvija” vadītājs Kārlis Mendziņš.

“Jaunās stacijas būs modernākās tirgū, tāpēc spēs nodrošināt mūsdienīgu uzlādes pieredzi, ko ērti pakārtot savām ikdienas gaitām, un kā visas Eleport tīklā esošās stacijas – nodrošinās elektroenerģiju, kas iegūta no pilnībā atjaunīgiem energoresursiem.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.