Menu
 

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs būs Didzis Šmits

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ieva Ābele, Saeima Foto - Ieva Ābele, Saeima

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja amatā trešdien komisijas deputāti ievēlēja Didzi Šmitu (AS). Par komisijas priekšsēdētāja biedri deputāti ievēlēja Inesi Lībiņu-Egneri (JV), bet par sekretāri – Leilu Rasimu (P), vēsta Saeimas preses dienests.

Komisijas sastāvā ir arī deputāti Arvils Ašeradens (JV), Augusts Brigmanis (ZZS), Glorija Grevcova (Stab.), Aleksandrs Kiršteins (NA), Linda Liepiņa (LPV), Ināra Mūrniece (NA), Anna Rancāne (JV) un Jānis Vucāns (ZZS). Komisiju sastāvs noteikts ar Saeimas 23.novembra ārkārtas sēdes lēmumu.

D.Šmits bija ievēlēts arī 13.Saeimā un strādājis Saeimas Ārlietu komisijā, Ilgtspējīgas attīstības komisijā un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā.

Komisijas darbības joma ir ne tikai cilvēktiesību situācija valstī, sabiedrības integrācijas procesi, sabiedrisko mediju aktualitātes un reliģisko organizāciju darbība, bet arī dzimumu līdztiesības veicināšana, cilvēktirdzniecības apkarošana un vardarbības novēršana izglītības iestādēs. Komisija izskata cilvēktiesību un sabiedrisko lietu jomas likumprojektus, kā arī veic parlamentāro kontroli pār nozares iestāžu darbu. Komisijas darbā aktīvi piedalās ministriju un citu valsts iestāžu amatpersonas, pašvaldību darbinieki un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.