Logo
Drukāt šo lapu

Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisiju vadīs Ingmārs Līdaka, Eiropas lietu komisiju – Andris Sprūds

Foto - Reinis Inkēns, Ieva Ābele, Saeima Foto - Reinis Inkēns, Ieva Ābele, Saeima

Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisiju vadīs Ingmārs Līdaka (AS), ceturtdien lēma komisijas locekļi. Par komisijas priekšsēdētāja biedri šodien ievēlēta Anna Rancāne (JV), bet par komisijas sekretāru – Jānis Dombrava (NA).

Komisijas sastāvā ir arī deputāti Raimonds Bergmanis (AS), Oļegs Burovs (LPV), Artūrs Butāns (NA), Mārtiņš Daģis (JV), Glorija Grevcova (Stab.), Juris Jakovins (ZZS), Andrejs Judins (JV), Armands Krauze (ZZS), Ainārs Šlesers (LPV), Andrejs Vilks (ZZS), Agita Zariņa-Stūre (JV) un Edgars Zelderis (P). Komisiju sastāvs noteikts ar Saeimas 23.novembra ārkārtas sēdes lēmumu.

Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas mērķi ir saliedētas sabiedrības veidošana, kas būtu stabils pamats Latvijas kā nacionālas valsts attīstībai, globālai konkurētspējai, kā arī saiknes uzturēšana starp latviešu diasporu un Latviju.

I.Līdaka bijis ievēlēts 9., 10., 11. un 12.Saeimā. 12.Saeimā darbojies Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā.

Savukārt Saeimas Eiropas lietu komisiju vadīs Andris Sprūds (P). Par komisijas priekšsēdētāja biedru ievēlēts Uģis Rotbergs (JV), bet par komisijas sekretāru – Rihards Kols (NA).

Eiropas lietu komisijā strādās arī deputāti Edmunds Cepurītis (P), Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV), Jekaterina Dorošķeviča (Stab.), Jānis Grasbergs (NA), Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV), Kristaps Krištopans (LPV), Kaspars Melnis (ZZS), Igors Rajevs (AS), Harijs Rokpelnis (ZZS), Evika Siliņa (JV), Zane Skujiņa-Rubene (JV), Edvards Smiltēns (AS) un Māris Sprindžuks (AS).

Eiropas lietu komisija apstiprina Latvijas nostājas jeb nacionālās pozīcijas par Eiropas Savienības (ES) ministru padomēs izskatāmajiem jautājumiem.

Ministram, kurš pārstāv Latviju attiecīgās nozares ES ministru padomē, ir pienākums iepazīstināt komisiju ar Latvijas valdības nostāju visos nozīmīgajos lēmumos attiecībā uz likumdošanu un stratēģiskajiem jautājumiem. Ministrs saņem parlamenta mandātu paust Latvijas viedokli ES ministru padomes sanāksmē tikai pēc tam, kad pozīcija ir saskaņota ar Saeimas Eiropas lietu komisiju.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024