Menu
 

Foto: Sākas izrāžu "Grinča Ziemassvēki" tūre

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Raitis Subatovičs Foto – Raitis Subatovičs

Aizvadītās nedēļas nogalē Jelgavas Kultūras namā tika atklāta Ziemassvētku izrādes “Grinča Ziemassvētki” Latvijas tūre. Izrādē piedalās iestudējuma režisors Imants Strads, Marģers Eglinskis vai Ģirts Liuziniks, Meinards Liepiņš, Madars Zvagulis, Agnese Kalniņa, Terēze Lasmane u.c. aktieri.

Pirmizrādē, kuru klātesošie skatītāji uzņēma ar ovācijām, bija klāt arī izrādes režisors Imants Strads, savukārt galvenās lomas atveidotājs – šarmantais aktieris Māris Bezmers – atzina: “Gan man, gan pārējiem  kolēģiem bija patīkams satraukums, atkal spēlējot šo izrādi. Bija prieks satikt visus kolēģus un arī pašu Grinča tēlu. Publika Jelgavā bija brīnišķīga, un tas dod pārliecību, ka esam uz pareizā ceļa, un skatītāji nākamajās izrādēs tiks iepriecināti godam.”

Savukārt iestudējuma režisors Imants Strads pēc pirmizrādes uzsver: “Liels prieks, ka gaiši stāsti “Youtube” dominaces laikā cilvēkiem ir vajadzīgi, un nevaru noliegt arī prieku par cittautiešiem bērniem, kuri ar vecākiem runā savā valodā, bet izrādes skatās latviski – tas nozīmē, ka sabiedrībā mūsu valoda būs dzīva, un valodas pratēju skaits tikai pieaugs.”
Līdz decembra beigām izrāde būs skatāma visā Latvijā, tostarp 11.decembrī Kultūras centrā “Siguldas devons”, 15. un 16.decembrī Kultūras centrā “Ulbrokas Pērle”, 28.decembrī Salaspils kultūras namā “Rīgava” un 29.decembrī Ādažu Kultūras centrā. Biļetes uz izrādi var iegādāties “Biļešu Paradīzes” tīklā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.