Menu
 

Grupa "Latvian Voices" izdod video dziesmai "Jumalo" un aicina uz koncertiem, tostarp Pierīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.facebook.com/LatvianVoices Foto - www.facebook.com/LatvianVoices

Izdodot jaunu dziesmu un videoklipu "Jumalo", svētku gaidīšanas laikā vokālā grupa "Latvian Voices" aicina uz svētku noskaņas koncerttūri "SNIEGums". "Latvian Voices" priecēs ar koncertiem Mazmežotnē, Valmierā, Līgatnē, Krimuldā un Baltezera baznīcā, informē mūziķu pārstāve Zane Johansone.

"Jumalo" ir jau otrais singls no gaidāmā albuma "Atzīšanās", kura iznākšana plānota 2023.gada sākumā. Ceļš no dziesmas ieraksta kinostudijā līdz filmēšanai "Dirty Deal Teatro" un video nonākšanai pie skatītājiem ir bijis gana garš, "iekāpjot" vēl nebijušā "Latvian Voices" tēlā. Procesā piedalījās fotogrāfs un videomākslinieks Kaspars Teilāns, grima māksliniece Sanita Drīle, gaismu mākslinieks - "Those Guys Lighting".

""Jumalo" ir koša, svētku pacilātības zīmē dzirkstoša dziesma. Latvietis ir azartisks, svētkus svinošs un rituālos balstīts. Svētki ir daļa no mūsu dzīves ritējuma, un tos svinēt vajag," skaidro grupas alts un video režisore Una Stade.

"Pirmo reizi tautasdziesmu "Jumalo" iepazinu Helmī Staltes un Gvido Lingas izpildījumā. Prieks, ka Laura Jēkabsone izlēma šai skaistajai melodijai radīt a cappella aranžējumu, kurā dinamiskā veidā satiekas latviešu tautasdziesmas tradīcijas un mūsdienu a cappella tendences. Vēl mūsdienīgāku skanējumu piešķir dziesmas producents - kanādietis Andrew Kesler. Es to izprotu kā pirmskāzu dižošanās dziesmu, kurā tēva dēls grib topošajai līgavai parādīt, cik viņš ir naudīgs un labi pārticis," stāsta grupas bass Jānis Strazdiņš.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.