Menu
 

Baldones sanatorijas septiņstāvu ēkā varētu ierīkot daudzdzīvokļu namu

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Baldones sanatorijas septiņstāvu ēkā varētu ierīkot daudzdzīvokļu namu, paredz Ķekavas novada domē iesniegtais uzņēmēja priekšlikums.

Pagājušajā nedēļā Ķekavas novada domes sēdē tika nolemts atļaut atļaut uzsākt lokālplānojuma izstrādi nekustamajam īpašumam Baldonē Rīgas ielā 52 un Ciršu ielā 2.

Lokālplānojuma izstrādes mērķis ir īpašnieku iesniegumi ar lūgumu grozīt Baldones novada teritorijas plānojumu, nosakot šai teritorijai funkcionālo zonējumu daudzdzīvokļu dzīvojamā apbūve un publiskās funkcijas nodrošināšana.

Tas ļaus Baldones sanatorijas guļamkorpusu pārbūvēt par daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku.

Kā norāda pašvaldība, kopš sanatorijas "Baldone" darbības izbeigšanas, sešas būves Rīgas ielā 52 un zeme Ciršu ielā 2 nav ilgstoši izmantotas. 

Attīstītājs esot sagatavojis un Ķekavas novada domē iesniedzis attīstības ieceres koncepcijas skici un turpmāko attīstību plānu, kuru plāno veikt pa kārtām. Pirmajā kārtā paredzēta Baldones sanatorijas guļamkorpusa pārbūve par daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku, nodrošinot autostāvvietas, atbilstošu teritorijas inženiertehnisko apgādi un apkārtnes labiekārtojumu. 

Līdz šim jau esot veikta bijušā guļamkorpusa ēkas un vēsturiskās ārstniecības procedūru ēkas tehniskā stāvokļa apsekošana, uzsākta ēkas pārbūves risinājuma priekšlikuma sagatavošanai piesaistot SIA "Diānas Zalānes projektu birojs".

Lokālplānojuma izstrādei piesaistīta SIA "Grupa93".

Kā sociālajā vietnē "Facebook" norādījusi Ķekavas domes deputāte Kristīne Legzdiņa, būvniecības iecere paredz uzbūvēt vairākas dzīvojamās ēkas ar kopumā 133 dzīvokļiem un 233 autostāvvietām, kas pilsētā un novadā kopumā piesaistīs jaunus iedzīvotājus.

Kā ziņots, Baldones sanatorija atbilstoši kādreizējā Baldones novada teritorijas plānojumam atrodas pilsētas vēsturiskajā apbūves zonā. Teritorijas plānojums nosaka saglabāt un aizsargāt pilsētai raksturīgās un vēsturiskās ēkas.

Sanatorija pieder viesnīcu biznesa uzņēmumam SIA "Villa Joma", kas darbojas Jūrmalā. 

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Villa Joma" apgrozījums 2021.gadā bijis 130 000 eiro, bet zaudējumi 14 350 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Baltkrievijas pilsonis Dmitrijs Astašenko.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.