Menu
 

RBL čempionāta finālā būs Pierīgas duelis: Sigulda pret Salaspili

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - BK "Sigulda/Modern house" Foto - BK "Sigulda/Modern house"

Dramatiskā cīņā izcīnījis uzvaru Reģionālās basketbola līgas pusfināla sērijas izšķirošajā trešajā spēlē, finālam kvalificējies basketbola klubs “Sigulda/Modern house”. Siguldiešu pretinieki finālā būs Salaspils sporta skolas basketbolisti.

Itin kā “iemidzinājuši” pretiniekus pirmajā spēlē (smags zaudējums 63:97) un pēc tam diezgan pārliecinoši apspēlējuši otrajā (105:89), Siguldas basketbolistu pretinieki BK “Jaunpils” arī trešajā spēlē Siguldas Sporta centrā uzņēmās vadību un jau piektajā minūtē bija panākuši desmit punktu pārsvaru (8:18). Ilgu laiku rezultāta starpība turējās 8-12 punktu robežās par labu viesiem. Otrās ceturtdaļas vidū mājiniekiem gan izdevās to samazināt līdz četriem (30:34), tomēr pēc pirmā puslaika priekšā joprojām bija “Jaunpils” – 36:47.

Pēc pārtraukuma BK “Sigulda/Modern house” ar 8:0 izrāvienu pirmo reizi kopš spēles pirmās minūtes izvirzījās vadībā (52:51), taču drīz pēc tam atkal bija iedzinējos (53:58). Arī turpinājumā abām komandām veiksmes brīži mijās ar kļūdām un neprecīziem metieniem, līdz ceturtās vidū mājinieki veica vēl vienu 8:0 spurtu un četras minūtes līdz beigām panāca 70:65.

“Plus pieci” siguldiešiem bija arī, sākoties pamatlaika pēdējai minūtei (75:70), un, lai arī iespējami bija pavērsieni abos virzienos, nokaitētajā atmosfērā laukuma saimnieki tomēr nosargāja tik grūti nākušo uzvaru – 77:70 un sērijā līdz divām uzvarām 2:1.

BK “Sigulda/Modern house” labā Toms Ķēdis guva 26 punktus, Elvis Saulītis 11 punktus un Rodrigo Auziņš 10 punktus, bet Kārlis Večens izcēlās ar 9 punktiem 8 atlēkušajām bumbām un 8 rezultatīvām piespēlēm.

Finālā siguldiešu pretinieki būs Salaspils basketbolisti, kuri otrajā pusfinālā divreiz pārspēja basketbola klubu “Madona”. Sērija ritēs līdz vienas komandas trim uzvarām, precīzs spēļu kalendārs kļūs zināms tuvāko dienu laikā. Pierīgas komandas savā starpā divreiz tikās jau priekšsacīkšu turnīrā, un abās spēlēs pārāki bija siguldieši – 85:77 (sezonas pirmā spēle) un 89:76.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.