Menu
 

Ukrainas ģenerālis: Kaujā par Bahmutu turpinās visintensīvākā fāze

  • Autors:  LETA/BBC

Kaujā par Bahmutu turpinās visintensīvākā fāze, paziņoja Ukrainas armijas Sauszemes spēku komandieris ģenerālpulkvedis Oleksandrs Sirskis.

"Situācija ir stabili sarežģīta. Ienaidniekam ir būtiski cilvēkresursu, bruņojuma un militārās tehnikas zaudējumi, bet tas turpina veikt uzbrukuma darbības," apmeklējot Ukrainas armijas pozīcijas Bahmutā, sacīja Sirskis. "Mēs veicam aprēķinus par visiem notikumu attīstības iespējamajiem variantiem un apstākļos, kādi būs izveidojušies, rīkosimies adekvāti."

Krievijas karaspēks kopš gada sākuma īsteno aktīvu uzbrukumu Bahmutai, tomēr pilnībā šo pilsētu ieņemt nespēj. Centienos panākt kontroli Bahmutā gan Krievijas, gan Ukrainas pusei ir lieli zaudējumi.

Kā vēl sestdien norādīja Lielbritānijas militārais izlūkdienests, Krievijas uzbrukums Bahmutai faktiski ir iestrēdzis, un tas, visticamāk, liecina par krievu spēku galēju izsīkumu.

Komentējot šos vērtējumus, Ukrainas armijas austrumu karaspēka grupējuma pārstāvis sakariem ar presi Serhijs Čerevatijs telemaratona ēterā sacīja, ka Bahmuta joprojām ir kauju darbību epicentrs.

"Pēdējās trīs dienas rāda, ka šodien bija 18 kaujas saskarsmes, vēl nesen tādu bija 30-50. Bet tam ir nepieciešama detalizētāka analīze. Tuvākā nedēļa rādīs," sacīja Čerevatijs.

Atbilstoši Starptautiskās Sarkanā Krusta komitejas datiem Bahmutā palikuši 3500 mierīgo iedzīvotāju, arī 32 bērni.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.