Menu
 

Interaktīvā kartē pieejama informācija par 145 labdarības punktiem visā Latvijā

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - palidzibaskarte.lv Ilustrācija - palidzibaskarte.lv

Biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" un labdarības organizāciju veidotajā kartē "Palidzibaskarte.lv" pieejama informācija par 89 organizācijām ar 145 labdarības punktiem visā Latvijā, informēja biedrības valdes locekle Linda Jākobsone-Gavala.

Lai palīdzētu cilvēkiem no Ukrainas vieglāk iegūt apģērbu, apavus, mēbeles, sadzīves tehniku, bērnu preces un citas lietas, kas nepieciešamas iedzīves veidošanai Latvijā, un tiem, kuri vēlas šīs lietas ziedot, biedrība kopā ar labdarības organizācijām pirms gada, 2022.gada martā, izveidoja karti "www.palidzibaskarte.lv".

Labdarības punktos palīdzību var saņemt ikviens, kuram tā ir nepieciešama, tāpēc karte ir pieejama nu jau piecās valodās - latviešu, ukraiņu, angļu, krievu un arābu. Tuvākajā laikā karte būs pieejama arī farsi valodā, lai atbalstītu starptautiskās aizsardzības saņēmējus Latvijā.

Gada laikā karti ir apmeklējuši gandrīz 300 000 cilvēku. Kartē papildus sākotnējam piedāvājumam paplašināts palīdzības kategoriju saraksts, piemēram, tagad kartē ir iespēja atrast arī sev tuvāko vietu, kur papildināt latviešu valodas zināšanas.

Karti aicināti izmantot ne tikai cilvēki, kuriem nepieciešama palīdzība, bet arī tie, kuri vēlas ziedot. Pirms nogādāt mantas konkrētajā vietā, aicinām iepazīties ar to, kādas mantas tajā pieņem un kāds ir tās darba laiks.

"Palidzibaskarte.lv" izveidot palīdzēja "Deliverty" komanda, kas tapa "TechChill" "#HackforUkraine" hakatona laikā.

Biedrība "Gribu palīdzēt bēgļiem" kopš kara sākumā Ukrainā vada nevaldības organizāciju koordinācijas tīklu ar mērķi sniegt pēc iespējas saskaņotāku un visaptverošāku atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri patvērumu no kara atraduši Latvijā.

Biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" mērķis ir sniegt praktisku, tūlītēju un brīvprātīgu palīdzību patvēruma meklētājiem, bēgļiem un starptautiskās aizsardzības saņēmējiem, vienlaikus veicinot šo cilvēku integrāciju Latvijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.