Menu
 

Apvienojot vairākas iestādes, Ķekavas novadā cer ietaupīt vairāk nekā 100 000 eiro ik gadu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Izskatīšanai Ķekavas novada domē virzīts priekšlikums par četru ar veselību, veselības veicināšanu un sportu saistītu iestāžu apvienošanu, informēja pašvaldībā.

Priekšlikuma mērķi ir novērst iestāžu funkciju pārklāšanos, ieviest vienotu attīstības stratēģiju un labas pārvaldības praksi.

Līdz šī gada 1.jūlijam paredzēts izstrādāt apvienošanas modeli un plānu ar konkrētu laika grafiku. Iestādes jaunajā veidolā darbu uzsāktu no nākamā gada 1.janvāra.

Lēmumprojekti izstrādāti, pamatojoties uz darba grupas ziņojumu par pašvaldības autonomās funkcijas - veicināt iedzīvotāju veselīgu dzīvesveidu un sportu - izvērtējumu. Tajā secināts, ka pataban pašvaldībā ar veselību, veselības veicināšanu un sporta jomu saistītos uzdevumus pilda vairākas iestādes, radot funkciju pārklāšanos un kavējot vienota stratēģiskā plāna izstrādi un realizāciju.

Lai risinātu konstatētās problēmas, paredzēts veidot centralizētu veselības, sociālās aprūpes un sporta jomas pārvaldības struktūru, Ķekavas ambulanci pievienojot Ķekavas sociālās aprūpes centram, bet Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras un Baldones Sporta kompleksa vietā uz apvienojamo iestāžu bāzes izveidojot jaunu iestādi "Sporta administrācija".

Secināts, ka jaunas sporta iestādes izveide veicinātu vienlīdzīgāku, efektīvāku un ekonomiskāku sporta nodarbību (interešu izglītības) organizēšanu un finansēšanu, kā arī sporta infrastruktūras apsaimniekošanu. Savukārt, apvienojot veselības un sociālās aprūpes aģentūras, tiktu samazināts administratīvais slogs, rasts risinājums trūkstošajam personālam un izlīdzināta darbinieku noslodze, tādējādi pilnveidojot sniegto pakalpojumu kvalitāti.

Tāpat tiek lēsts, ka apvienošanas rezultātā ik gadu tiktu ietaupīti vairāk nekā 100 000 eiro.

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko (PPI) uzsver, ka ir saprotams, ka jebkuras pārmaiņas sabiedrībā tiek uztvertas ar bažām, un plānotā iestāžu reorganizācija nav izņēmums. Viņš norāda, ka no veselības, veselības veicināšanas un sporta jomas iestāžu apvienošanas iegūtu gan paši iestāžu darbinieki, gan pakalpojuma saņēmēji. Pakalpojumu pieejamība netiktu samazināta, bet ietaupīto finansējumu varētu ieguldīt to attīstībā.

Pašvaldības iestāžu apvienošanas gadījumā tiks turpinātas sarunas ar iesaistītajām iestādēm, sporta organizācijām un novada iedzīvotājiem un izstrādāts konkrēts iestāžu apvienošanas plāns. Saskaņā ar lēmumprojektiem, jaunās struktūras darbu uzsāktu ar nākamo gadu.

Jautājumi par iestāžu reorganizāciju šonedēļ tika skatīti Sociālo lietu komitejā, Izglītības, kultūras un sporta komitejā, kā arī Finanšu komitejā. Ķekavas novada dome par tiem lems 5.aprīļa domes sēdē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.