Menu
 

Siguldas basketbolisti trešo reizi uzvar salaspiliešus un kļūst par RBL čempioniem Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - BK "Sigulda/Modern house" Foto - BK "Sigulda/Modern house"

Par Reģionālās basketbola līgas čempioniem piektdien vakarā kļuvuši basketbola kluba ”Sigulda/Modern house” spēlētāji, kuri finālsērijas trešajā spēlē uzvarēja Salaspils sporta skolas komandu un vinnēja sērijā 3:0.

Siguldas basketbolisti jau ar mača sākuma skaidri lika noprast, ka nav noskaņoti vēlreiz atgriezties Salaspilī, lai aizvadītu ceturto spēli. Pirmajās četrās minūtēs precīzi bija visi septiņi viņu metieni – un jau 17:5. Taču viesi neapjuka, kļuva agresīvāki uzbrukumā un tikpat ātri panāca izlīdzinājumu 19:19. Līdz pat otrās ceturtdaļas vidum mājinieku pārsvars turējās 3-5 punktu robežās, bet pēdējās minūtēs viņiem to izdevās palielināt līdz 49:37.

Pēc pārtraukuma labu brīdi BK “Sigulda/Modern house” nespēja turpināt iesākto ofensīvu, taču arī pretiniekiem starpību deldēt neizdevās. Trešās ceturtdaļas otrajā pusē Salaspils sporta skolas komanda ar 13:2 izrāvienu gan panāca vairs tikai “mīnus” (64:61), taču mājinieku uzbrukuma līderis Toms Ķēdis kopā ar palīgiem nekavējoties atbildēja ar astoņiem punktiem pēc kārtas.

Pēdējā ceturtdaļā ne reizi vadībā tā arī nebijušajiem salaspiliešiem atspēlēties liedza zemā metienu precizitāte. Pirmajās minūtēs laukuma saimnieki bez liela stresa noturēja viņus vairāk nekā 10 punktu attālumā, bet pēdējās minūtēs savu pārsvaru palielināja pat līdz 23 punktiem. Beigu rezultāts – 95:75.

Čempionu labā otro spēli pēc kārtas 30 punktus guva Toms Ķēdis, kurš nopelnīja fināla vērtīgākā spēlētāja balvu. Naurim Bikovam 17 punkti, Reinim Rudzītim 16. Salaspils komandā sezonas pēdējā spēlē rezultatīvākie bija Kristiāns Armanovs (23 p.), Reno Silavs (16) un Jānis Lasmanis (11).

Jāatgādina, ka finālsērijas pirmajā spēlē Siguldas basketbolisti savās mājās uzvarēja 89:74, bet otrajā Salaspilī vinnēja 82:76.

Pēdējos gados no Pierīgas basketbola klubiem lielākos panākumus bija guvis BK “Ķekava”, kas Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas turnīrā medaļas izcīnīja trīs gadus pēc kārtas (2017.g.bronza, 2018.g.zelts, 2019.g.sudrabs).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.