Logo
Drukāt šo lapu

Aptauja: iedzīvotāji Lieldienās krāsos olas, dosies pie dabas un baudīs svētku maltīti

Grafika - Kantar Grafika - Kantar

Lieldienas šogad varētu būt siltas, un Latvijas iedzīvotāji ir noskaņoti tās svinēt. Visbiežāk iedzīvotāji šajās Lieldienās krāsos olas, liecina pētījumu un konsultāciju kompānijas “Kantar” marta beigās veiktā aptauja.

Vairāk nekā puse jeb 54% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 65 gadiem šajās Lieldienās plāno krāsot olas. Ceturtā daļa jeb 26% iedzīvotāju Lieldienās dosies pie dabas, savukārt aptuveni ceturtā daļa jeb 23% iedzīvotāju šajās Lieldienās rīkos īpašu svētku maltīti.

Aptuveni septītā daļa iedzīvotāju Lieldienās ir noskaņoti šūpoties vai šūpot kādu citu (15%), apmeklēt kādu publisku svētku pasākumu (14%), doties uz dievkalpojumu baznīcā (13%), kā arī dekorēt māju (12%).

Desmitā daļa (10%) iedzīvotāju Lieldienās plāno apmeklēt svētku tirdziņu, savukārt 5% iedzīvotāju ir norādījuši vēl kādu citu aktivitāti, ko plāno īstenot, šogad svinot Lieldienas.

14% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 65 gadiem šogad Lieldienas nesvinēs, bet vēl 7% iedzīvotāju marta beigās vēl nebija izlēmuši, vai un kā atzīmēs šos svētkus. Salīdzinoši biežāk Lieldienas nesvinēs cilvēki, kas dzīvo vieni paši, kā arī tie iedzīvotāji, kuri pēc nodarbošanās ir pašnodarbinātie.

Sievietes biežāk nekā vīrieši Lieldienās plāno krāsot olas, savukārt 25-34 gadus veci iedzīvotāji biežāk gatavojas apmeklēt svētku tirdziņu nekā citu vecuma grupu pārstāvji.

Šūpoties paši vai šūpot kādu citu šajās Lieldienās biežāk plāno latvieši, retāk – cittautieši.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024