Menu
 

Apdrošinātājs izmaksājis 720 000 eiro atlīdzību SIA "K-Parks" par Mārupes novadā nodegušo ražotnes ēku

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Apdrošināšanas kompānija “Compensa Vienna Insurance Group” ADB izmaksājusi 720 000 eiro lielu atlīdzību nekustamo īpašumu pārvaldītājam SIA “K-Parks” par tam piederošo ražotnes ēku Mārupē, kas cieta ugunsgrēkā šī gada 7.februārī. Lēmumu par atlīdzības izmaksāšanu apdrošinātājs pieņēma piecu darba dienu laikā, ieskaitot zaudējumu novērtēšanas procesu un kompensējamās summas saskaņošanu. Savukārt pārējo juridisko procedūru nokārtošana prasīja nepilnu mēnesi.

Kā pavēstīja apdrošināšanas kompānijā, “Compensa Vienna Insurance Group” bija apdrošināta SIA “K-Parks” piederoša ēka 2500 kvadrātmetru platībā, kur cita starpā atradās arī bezpilota lidaparātu ražotne. Ugunsgrēka rezultātā cieta gandrīz 800 kvadrātmetru platība. Tajā arī bija izvietota daļa no nomnieka SIA “Edge Autonomy Riga” ražotnes kompleksa. Papildus ēkai SIA “K-Parks” bija apdrošinājis arī savu saimnieciskās darbības pārtraukuma risku, tāpēc apdrošināšanas atlīdzībā iekļauti arī zaudējumi par saimnieciskās darbībās pārtraukumu.

Saskaņā ar “Compensa Vienna Insurance Group” ADB Latvijas filiāles vadītāja Aigara Freimaņa teikto, pateicoties tieši tam, ka apdrošināšanas brokeris SIA “Colemont FKB Latvia” aktīvi iesaistījās procesā, kopā ar pieredzējušiem ugunsgrēku izmeklēšanas speciālistiem apdrošinātāja ekspertu komandai bija iespēja tik operatīvi izanalizēt šo lietu. Tā kā visas iesaistītās puses ļoti korekti un argumentēti komunicēja savā starpā, lēmumu par šo apdrošināšanas gadījumu bija iespējams pieņemt piecu darba dienu laikā pēc negadījuma, visas pārējās juridiskās procedūras nokārtojot nepilna mēneša laikā.

“Šāda veida konstruktīva sadarbība ar klientu ir ļoti svarīga, lai rastu labākos un ātrākos risinājumus zaudējumu mazināšanai un zaudējumu kompensēšanai, no kā beigās ieguvēji ir visas ieinteresētās un iesaistītās puses,” atzīst Aigars Freimanis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.