Logo
Drukāt šo lapu

Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā marta beigās samazinājies līdz 6,1%

Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis šogad marta beigās bija 6,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

2023.gada marta beigās NVA bija reģistrēti kopumā 53 837 bezdarbnieki, kas ir par 1870 cilvēkiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 55 707 bezdarbnieki.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis marta beigās joprojām bija Rīgas reģionā - 4,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis saglabājās Latgales reģionā - 12,7%, kas ir kritums par 0,3 procentpunktiem.

Martā starp Latvijas reģioniem reģistrētā bezdarba līmenis visstraujāk samazinājies Vidzemē - par 0,4 procentpunktiem, mēneša beigās veidojot 6,3% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Vienlaikus Zemgalē un arī Kurzemē reģistrētā bezdarba līmenis martā samazinājies par 0,3 procentpunktiem un mēneša beigās bija attiecīgi 6% un 6,6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Savukārt Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis martā samazinājies par 0,1 procentpunktu, mēneša beigās veidojot 4,4% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Pagājušā gada beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024