Menu
 

"Fox News" panāk izlīguma vienošanos par 787,5 miljoniem dolāru ar balsošanas tehnoloģiju uzņēmumu

  • Autors:  LETA/AFP

ASV raidsabiedrība "Fox News" otrdien noslēgusi izlīguma vienošanos ar balsošanas tehnoloģiju uzņēmumu "Dominion Voting Systems" par 787,5 miljoniem ASV dolāru (717,7 miljoniem eiro) lietā par neslavas celšanu.

"Dominion" iesūdzēja tiesā "Fox News", apgalvojot, ka raidsabiedrība izplatīja melīgus apgalvojumus par krāpšanos ASV prezidenta vēlēšanās 2020.gadā, lai kalpotu saviem komerciālajiem mērķiem, un šādi nopietni kaitēja "Dominion".

Vienošanās devusi iespēju "Fox News" izvairīties no potenciāli postošas, augsta līmeņa tiesas prāvas, kurā "Fox News" īpašniekam Rupertam Mērdokam nāktos liecināt atklātā tiesā.

Tiesnesis Ēriks Deiviss paziņoja par vienošanos pēdējā brīdī jau pēc tam, kad bija izvēlēti 12 zvērinātie un Delavēras Augstākā tiesa bija gatava uzklausīt ievada argumentus.

"Fox News" paziņoja, ka priecājas par lietas izbeigšanu, un piebilda, ka atzīst tiesas secinājumus, ka daži no apgalvojumiem par "Dominion" bijuši nepatiesi.

ASV mediji ziņoja, ka vienošanās neprasa "Fox News" vadītājiem atvainoties ēterā vai atzīt nepatiesību izplatīšanu.

"Dominion", vēršoties tiesā 2021.gada martā, pieprasīja piedzīt no konservatīvā medija 1,6 miljardus dolāru par to, ka tas izplatījis eksprezidenta Donalda Trampa nepamatotos apgalvojumus, ka "Dominion" balsošanas iekārtas izmantotas, lai krāptos vēlēšanās un sagrozītu rezultātus par labu Trampa pretiniekam Džo Baidenam.

"Dominion" apgalvoja, ka "Fox News" pārraidīja šos melus, kaut zināja, ka tie ir nepatiesi.

"Fox News" noraidīja apsūdzības apmelošanā, apgalvojot, ka tikai pārraidījis Trampa sacīto un to aizsargā vārda brīvība, kas paredzēta ASV konstitūcijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.