Menu
 

Indukcijas plīts – seši iemesli, kāpēc tādu izvēlēties

  • Autors:  Apmaksāta publikācija
Foto - 1a.lv Foto - 1a.lv

Veic virtuves remontu vai arī būvē māju no pamatiem? Tad aktuāls ir jautājums par virtuves tehnikas iegādi un tostarp – “kādu plīts veidu izvēlēties?”. Viens no plīts virsmu veidiem ir indukcijas plīts. Šajā rakstā aplūkosim galvenos iemeslus, kāpēc indukcijas plīts virsma var būt piemērotākais variants tieši tavai virtuvei.

Indukcijas virsma ātri uzsilst

Viens no galvenajiem plusiem – ātrā virsmas uzsilšana. Līdz ar to arī ēdiena pagatavošana neaizņems tik ilgu laiku, jo nebūs jāgaida, kamēr plīts uzsils. Ātri un ērti. Salīdzinot ar parasto elektrisko vai gāzes plīti, uzilšana ir līdz pat 50% ātrāka.

Precīzāka temperatūras kontrole

Salīdzinot ar elektrisko plīti, kuras temperatūras regulēšana un izmaiņas notiek lēnām, indukcijas plītīm šis process notiek daudz ātrāk. Iespējams daudz precīzāk regulēt un iestatīt vēlamo temperatūru, kā arī tā pielāgojas daudz ātrāk. Vēl viens indukcijas virsmas pluss ir tas, ka tās temperatūru bieži iespējams noregulēt uz krietni zemāku temperatūru nekā gāzes vai elektrisko plīti, kas būs īpaši piemērota maigai ēdienu gatavošanai. Piemēram, gatavojot mērces vai sautējot gaļas ēdienus uz lēnas uguns.

Viegla kopjamība, tīrīšana

Indukcijas plīts kopšana un tīrīšana ir ātra un ērta. Salīdzinot ar gāzes plīts virsmu, kurai ir gāzes degļu izbīdījumi, indukcijas plītis un to virsmas ir gludas, līdz ar to kopšana ir viegla. Indukcijas virsma ir veidota no stikla, tāpēc to var notīrīt ar mitru lupatiņu. Vislabāk to darīt uzreiz pēc gatavošanas beigšanas, jo tad radušies netīrumi vēl ir svaigi un pavisam viegli noslaukāmi.

Virsmas automātiska pielāgošanās gatavošanas trauka izmēram

Lai arī uz iebūvējamās indukcijas plīts virsmas ir iezīmēti riņķi, uz kuriem novietot un sildīt gatavošanas traukus – katlus vai pannas, tiem nav jābūt perfekti atbilstošā izmērā. Piemēram, katliņš var būt mazāks par uzzīmēto riņķi. Tādā gadījumā indukcijas plīts virsma pielāgosies un sildīs tikai to daļu, uz kuras atrodas katliņš, nevis visu iezīmēto riņķi.

Energoefektivitāte un elektrības ietaupījums

Iepriekšējais punkts par to, ka indukcijas virsma silda tikai to daļu, uz kuras atrodas katls vai panna, noved pie nākamā iemesla, kāpēc indukcijas plīts ir labākā izvēle. Indukcijas plītis silda tikai tik daudz, cik nepieciešams, tāpēc nav enerģijas zudumu. Ir zemāks elektroenerģijas patēriņš un līdz ar to arī izmaksas. Kā arī jāpiemin, ka jaunākās un labākās indukcijas plīts virsmas tiek ražotas ar augstākajām energoefektivitātes klasēm, tāpēc enerģijas patēriņš ir pavisam minimāls.

Drošība

Īpaši svarīgi, ja mājās ir mazi bērni vai pašiem dažkārt nākas būt neveikliem. Iebūvējamā indukcijas plīts virsma un viens no tās plusiem ir drošība – spēja ātri atdzist pēc ēdienu gatavošanas. Tikai mirkli pēc plīts izslēgšanas, virsma jau atdziest, tāpēc ir gandrīz neiespējami apdedzināties vai gūt traumas. Kā arī šī tipa plītis ir daudz drošāks risinājums, salīdzinot ar gāzes plītīm, kurām ir atklāta liesma.

Sarakstā neminēts, tomēr kā papildus ieguvums un iemesls, kāpēc indukcijas plīts ir labākā izvēle virtuvei, ir to izskats. Plītis ir modernas un lieliski iederēsies mūsdienīgos virtuves dizainos un neliks vilties.

Ja pēc raksta izlasīšanas sliecies uz izvēli par labu indukcijas plītij, ieskaties internetveikala 1a.lv plašajā piedāvājumā. Šeit atradīsi vairāk nekā 150 dažādas indukcijas plīts virsmas. Gan mazākas ar 1 vai 2 riņķiem, gan lielākas ar ierastajiem 4 riņķiem. Klāsta labākās indukcijas plīts virsmas veidotas ar integrētiem tvaika nosūcējiem. Ieskaties un atrodi savām vajadzībām un iespējām vispiemērotāko!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.