Logo
Drukāt šo lapu

Vāc parakstus pret atkritumu dedzināšanas rūpnīcu Pierīgā

Foto - manabalss.lv Foto - manabalss.lv

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana pret atkritumu dedzināšanas rūpnīcu Pierīgā.

"Atkritumu dedzināšanas rūpnīca tiek plānota Ropažu novadā, praktiski Rīgā, starp Dreiliņiem un Ķengaragu, ļoti tuvu Pļavniekiem un Salaspilij. Ražotne tiek plānota aptuveni 600 metru attālumā no dzīvojamām mājām. Mēs vēlamies apturēt atkritumu dedzināšanas rūpnīcas būvniecību un pasargāt iedzīvotājus no veselības riskiem, kuri avārijas situācijā var skart tūkstošiem iedzīvotāju," teikts iniciatīvā.

Kā iniciatīvas iesniedzējs norādīts Konstantīns Voskoboiņiks. Parakstus paredzēts iesniegt Ropažu novada domē.

Svētdienas vakarā raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka jau pusotru gadu norit jaunas atkritumu dedzināšanas rūpnīcas saskaņošana Pierīgā, bet iedzīvotāji par to esot uzzinājuši tikai pirms pāris nedēļām. 

Tagad iedzīvotāji ceļ trauksmi, ka Pļavnieku un Dreiliņu pievārtē, blakus privātmāju ciematam, taps bīstams objekts, vēsta raidījums.

Tāpat raidījums norāda, ka pašvaldība neredzot savu vainu tajā, ka iedzīvotāji par plānu nezināja. Informācija esot bijusi domes mājaslapā un vietējā drukātajā izdevumā. Dome iesaka sekot līdzi informācijai portālā "Geo Latvija", kur pašvaldības publicē teritorijas plānošanas dokumentus.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024