Logo
Drukāt šo lapu

Aptauja: 62% iedzīvotāju palīdz vecākiem lietot digitālos finanšu rīkus

Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Vairāk nekā puse jeb 62% Latvijas iedzīvotāju palīdz saviem vecākiem veikt ikdienā nepieciešamos attālinātos finanšu pakalpojumus, liecina bankas "Citadele" veiktā aptauja.

Ik pa laikam palīdz vecākiem, piemēram, internetbankas vai bankas mobilās lietotnes izmantošanā vairāk nekā trešdaļa jeb 39% aptaujāto. Savukārt 6% respondentu visas nepieciešamās finanšu darbības veic vecāku vietā. 8% atklājuši, ka palīdz vecākiem ar sarežģītākām situācijām, piemēram, elektroniskā paraksta lietošanu.

Aptaujas dati liecina, ka 45% respondentu, kas ik pa laikam palīdz vecākiem veikt attālinātos finanšu pakalpojumus, ir vecumā no 30 līdz 39 gadiem.

15% aptaujāto norādījuši, ka apmāca savus vecākus, lai turpmāk viņi ar šiem jautājumiem tiek galā pašu spēkiem. Tikpat liela daļa respondentu atklājuši, ka viņu vecākiem šāda palīdzība nav nepieciešama, jo viņi nepieciešamās prasmes apgūst pašmācības ceļā.

Savukārt 4% aptaujāto norādījuši, ka attālinātos finanšu pakalpojumus kāds cits veic viņu vecāku vietā.

Iedzīvotāju aptauju par vecāku un bērnu attiecībām digitālo finanšu pakalpojumu lietošanā šī gada maijā veica pētījumu aģentūra "Norstat". Tiešsaistē tika aptaujāti 713 interneta lietotāji Latvijā 18 līdz 74 gadu vecumā.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024