Menu
 

"Getliņi eko" apgrozījums pirmajā ceturksnī pieaudzis par 0,9%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotājs SIA "Getliņi eko" šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 11,912 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,9% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, vienlaikus kompānijas peļņa saruka 3,4 reizes - līdz 922 417 eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Finanšu pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka 2023.gada 1.janvārī stājās spēkā "Getliņi eko" jaunais dabas resursu nodokļa likmei atbilstošais atkritumu apglabāšanas tarifs.

Vadības ziņojumā norādīts, ka "Getliņi eko" no janvāra līdz martam strādāja ar stabiliem ieņēmumiem atkritumu pieņemšanas jomā, taču elektroenerģijas ražošanas ieņēmumos vērojams samazinājums, ņemot vērā elektrības cenu kritumu "NordPool" biržā.

Pirmajā ceturksnī "Getliņi eko" turpināja atkritumu gāzes ieguvi, saražojot apmēram 7,2 gigavatstundas elektroenerģijas,  kas galvenokārt pārdota brīvā tirgū. Vienlaikus šogad pirmajos trijos mēnešos kompānija veikusi investīcijas pamatlīdzekļu iegādē 150 000 eiro apmērā.

Vadības ziņojumā arī minēts, ka turpmāk negatīvu ietekmi uz "Getliņi eko" finanšu stāvokli var radīt samazinājums atkritumu apmēros, ko lielā mērā ietekmē valsts ekonomika. Tāpat kā negatīvus aspektus vadība min elektrības biržas cenas svārstības, kā arī pieaugošās prasības vides aizsardzības, atkritumu pārstrādes un atkārtotas izmantošanas jomās.

2022.gada pirmajā ceturksnī "Getliņi eko" strādāja ar 11,807 miljonu eiro apgrozījumu un 3,127 miljonu eiro peļņu. Kompānija reģistrēta 1997.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 6,009 miljoni eiro. Kompānijas kapitālā 97,7% pieder Rīgas domei, bet 2,3% - Ropažu novada domei.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.