Menu
 

Līdz jūnija vidum Ķekavas parkā tiks saremontēti divi gājēju tilti pār Ķekaviņas upi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto, grafika - Ķekavas novada pašvaldība Foto, grafika - Ķekavas novada pašvaldība

Līdz 15.jūnijam Ķekavas pilsētas parkā gājējiem ir slēgti divi tilti Ķekaviņas upes šķērsošanai – tilts pie skolas stadiona un tilts pie bērnu rotaļu laukuma. Šajā laikā tiks veikts abu tiltu remonts, lai novada svētku laikā, kad gaidāms gājēju plūsmas pieaugums, tilti būtu tehniski droši, liecina pašvaldības informācija.

Remonta laikā pilsētas iedzīvotāji upes šķērsošanai aicināti izmantot tiltu Skolas ielas galā vai tiltu starp Gaismas iela 19 k-10 un Nākotnes ielu 36. Remonta laikā ierasto maršrutu mērošanai jāparedz papildu laiks līdz 15 minūtēm.

Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvaldes speciālisti skaidro, ka Dzirnavu parka teritorija Ķekavas pilsētas centrā ir privātīpašums. Novada dome par 4.,45 ha lielās teritorijas iznomāšanu uz 10 gadiem lēmumu pieņēma 2022. gada 28. septembrī. Nomas līgums starp pašvaldību un zemes īpašnieku, līdz ar kuru pašvaldība ieguva tiesības rīkoties ar zemesgabalā esošajām būvēm un komunikācijām, tika noslēgts šā gada 3. janvārī.

Pavasarī, krītoties ūdens līmenim Ķekaviņas upē, sertificēts eksperts veica parka teritorijā esošo tiltu apsekošanu. Konstatēts, ka diviem vieglās konstrukcijas gājēju tiltiem nepieciešams remonts – tiltam pie stadiona upes straume ir izskalojusi kreisā krasta balstu un ir nepieciešama tā nostiprināšana, savukārt tiltam pie bērnu rotaļu laukuma mitruma ietekmē erodējusi horizontālā konstrukcija, tāpēc tas tiks demontēts un rūpnieciski saremontēts.

Izvērtējot situāciju un ņemot vērā tuvojošos Ķekavas novada svētkus jūnija vidū, kad pilsētā, t.sk. parkā, paredzams cilvēku pieplūdums, secināts, ka mazāk neērtību pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būs, ja tilti tiks remontēti vienlaicīgi un iespējami īsā laika periodā, vēsta pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.