Menu
 

Arī nākamnedēļ laiks būs pārsvarā sauss un saulains

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Nākamnedēļ Latvijā pārsvarā saglabāsies saulains laiks, pastiprināsies sausums un naktis būs dzestras, liecina jaunākās laika prognozes.

Maija pēdējās dienās un jūnija pirmajās dienās sauli tikai brīžiem aizsegs mākoņi, kas vietām atnesīs īslaicīgu lietu, tas nedos lielu veldzi un valsts lielākajā daļā pastiprināsies sausums, pieaugs ugunsbīstamība mežos un purvos.

Šīs nedēļas nogalē mākoņu būs maz, sestdien pūtīs lēns līdz mērens ziemeļrietumu vējš, svētdien - dienvidrietumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktīs būs -1..+7 grādi, par kādu grādu siltāks laiks saglabāsies vietām piekrastē. Naktī uz sestdienu lielākā salna gaidāma Kurzemē, naktī uz svētdienu - valsts austrumu daļā.

Mēneša pēdējā sestdienā gaisa temperatūra nepārsniegs +14..+19 grādus, savukārt svētdienas pēcpusdienā gaiss iesils līdz +19..+22 grādiem, daļā piekrastes - līdz +14..+18 grādiem.

Nākamnedēļ saglabāsies līdzīgi laikapstākļi. Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi naktī uz otrdienu un trešdienu gaisa temperatūra daudzviet noslīdēs līdz +1..+5 grādiem, vietām gaidāma salna zāles virskārtā, savukārt maksimālā temperatūra nedēļas vidū var sasniegt +25 grādus.

Nākamās nedēļas nogalē gaisa temperatūra var pazemināties un iespējamas jaunas salnas; prognozes pagaidām ir svārstīgas.

Kā ziņots, atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra teiktajam ir augsta varbūtība, ka šogad Latvijā gaidāma karsta vasara ar mazu nokrišņu daudzumu un lielas problēmas var sagādāt sausums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.