Menu
 

Šogad nekustamā īpašuma tirgū kopējais pārdošanas darījumu skats varētu sasniegt 45 000

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - pixabay.com Ilustrācija - pixabay.com

Šogad nekustamā īpašuma tirgū kopējais pārdošanas darījumu skats varētu sasniegt 45 000, piektdien Latvijas nekustamo īpašumu darījumu asociācijas (LANĪDA) konferencē "Nekustamo īpašumu nozare nākotnes telpā" pauda LANĪDA un "Immostate" valdes loceklis Vestards Rozenbergs.

Vienlaikus viņš paredzēja, ka darījumu vērtība varētu sasniegt divus miljardus eiro.

Viņš atzīmēja, ka nekustamo īpašumu pārdošanas darījumu skaits šogad pirmajā ceturksnī bija nedaudz virs 10 000, bet to vērība nedaudz zem 500 miljoniem. Pērn pirmajā ceturksnī darījumu bija virs 13 000, bet to vērtība - virs 600 miljoniem eiro.

Salīdzinot ar 2022.gada ceturksni, arī Rīgā pārdošanas darījumu skaits samazinājies par vairāk nekā 500 darījumiem. Darījumu vērtība šī gada ceturksnī Rīgā bija zem 250 miljoniem eiro salīdzinājumā ar vairāk nekā 300 miljoniem eiro 2022.gada pirmajā ceturksnī. Tostarp dzīvokļu pārdošanas darījumu skaits šī gada pirmajā ceturksnī bija mazāk nekā 2000, savukārt 2022.gada atbilstošajā periodā tādu darījumu bija vairāk nekā 2500.

Rozenbergs atzīmēja, ka, lai gan Rīgā vērojams uzskatāms darījumu kritums, pieaug interese par Pierīgu.

Viņš uzsvēra, ka Latvijas nekustamo īpašumu tirgus ir ļoti atkarīgs no makro politiskajiem un ekonomiskajiem faktoriem, kuri var tirgu ietekmēt ļoti strauji, tāpēc tālāka tirgus attīstība ir grūti paredzama.

Vienlaikus, ņemot vērā banku neitrāli pozitīvās prognozes, Rozenbergs atzīmēja, ka vietējais sentiments nekustamo īpašumu tirgū ir tāds, ka nozarē laiki ir sarežģīti, bet situācija uzlabosies 2024.gada sākumā.

Jau ziņots, ka LANĪDA rīko profesionāļu konferenci "Nekustamo īpašumu nozare nākotnes telpā" par ekonomikas prognozēm, nekustamā īpašuma un komercobjektu tirgus aktualitātēm, kā arī digitalizācijas ietekmi uz nekustamā īpašuma nozari.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.