Menu
 

Jūrmalas Sporta skolā slēgs hokeja programmu, bet bērniem piedāvās līdzfinansējumu sportošanai citviet

  • Autors:  LETA
Foto - twitter.com/JurmalaLV Foto - twitter.com/JurmalaLV

Pēc tam, kad Jūrmalas Sporta skolā tiks slēgta hokeja un daiļslidošanas programma, to apmeklējušajiem bērniem pašvaldība piešķirs 50 eiro ikmēneša līdzfinansējumu sportošanas turpināšanai citās pašvaldībās.

Kā informēja pašvaldības pārstāve Zane Leite, Jūrmalas domes Izglītības komiteja ir atbalstījusi lēmumprojekts Jūrmalas Sporta skolas hokeja un daiļslidošanas programmu audzēkņiem ik mēnesi piešķirt līdzfinansējumu treniņiem citās pašvaldībās. Hokeja programmu plānots slēgt ar 2023.gada 31.augustu, bet lēmums vēl jāapstiprina Jūrmalas domes sēdē, kas plānota 29.jūnijā.

Līdzfinansējums tiks piešķirts tiem Jūrmalas Sporta skolas hokeja un daiļslidošanas programmu izglītojamajiem, kuru bija uzņemti sporta skolas hokeja un daiļslidošanas programmās un kuru deklarētā dzīvesvieta ir Jūrmalas pilsētā.

Pašvaldība nolēmusi slēgt hokeja programmu, jo tai ir augstas izmaksas. Finansējums hokeja treniņiem 58 audzēkņiem, no kuriem 35 ir deklarēti Jūrmalā, ir 128 000 eiro gadā. Augstās izmaksas veido tas, ka pašvaldības rīcībā nav pieejama infrastruktūra treniņu nodrošināšanai, un nodarbības ir jāīsteno citās pašvaldībās, īrējot ledus laukumu.

Majoru sporta laukums tika slēgts pērn tehniskā stāvokļa dēļ, skaidro pašvaldībā. Ledus un žāvētavas noma citās pašvaldībās treniņu norisei izmaksā 109 505 eiro, pārējās izmaksas programmas īstenošanai par inventāru, dalību sacensībās un nometnēs ir vairāk kā 18 000 eiro gadā. Sporta skola koncentrēsies uz tādu sporta programmu attīstību, kur novērota liela interese no jūrmalniekiem un kuru apgūšanai pilsētas rīcībā ir piemērota infrastruktūra.

Izmaksas uz vienu audzēkni hokeja programmās patlaban ir 220 eiro mēnesī, kamēr citos sporta veidos tās ir no 10 līdz 58 eiro mēnesī. Kopumā Jūrmalas Sporta skolā turpmāk tiks realizētas izglītības programmas deviņos sporta veidos: basketbolā, burāšanā, džudo, handbolā, mākslas vingrošanā, peldēšanā, regbijā, vieglatlētikā un volejbolā. Populārākās programmas ir peldēšana, ko apgūst 260 audzēkņi, tad basketbols ar 202 audzēkņiem, vieglatlētikā trenējas 131, bet mākslas vingrošanā - 94 audzēkņi.

Sporta veidos, kuru programmas nerealizē Jūrmalas profesionālās ievirzes sporta skolas, iespējams pieteikties uz līdzfinansējumu saskaņā ar Jūrmalas pilsētas nolikumu, kas paredz atbalstu gan individuāliem sportistiem, gan sporta klubu komandām.

Jūrmalas Sporta skolā 2022./2023. mācību gadā profesionālās ievirzes izglītības programmās trenējas 994 audzēkņi un strādā 46 treneri, savukārt interešu izglītības grupās darbojas 705 izglītojamie. Jūrmalas Sporta skolas hokeja nodaļā 2022./2023. mācību gadā izglītību iegūst 58 audzēkņi, no tiem 35 deklarēti Jūrmalā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.