Menu
 

Latvijas iedzīvotāji reģionos aicināti novērtēt valdības paveikto

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - pixabay.com Ilustrācija - pixabay.com

Latvijas iedzīvotāji reģionos aicināti piedalīties iniciatīvā "Lauku barometrs" un novērtēt valdības līdz šim paveikto, informēja Latvijas Lauku forumā (LLF).

"Lauku barometrs" ir iniciatīva ar mērķi izvērtēt, kā īstenojas aktuālie uzdevumi un risinājumu ieviešana, reaģējot uz esošajiem izaicinājumiem, kvalitatīvas un ilgtspējīgas lauku vides veidošanā.

LLF pārstāvji norāda, ka statistikas dati un politikas veidotāji regulāri sniedz ieskatu tajā, kāda ir aktuālā situācija lauku reģionos un kādām vajadzētu būt rīcībām, lai situāciju uzlabotu, bet "Lauku barometrā" plānots ieskicēt kā situāciju vērtē paši lauku iedzīvotāji.

Iedzīvotāji, balstoties uz savām zināšanām, pieredzi un savas vietējās teritorijas vai kopienas situācijas pārzināšanu, aicināti novērtēt, cik lielā mērā katrā no "Lauku barometrā" izvirzītajām jomām situācija ir sakārota un nepieciešamie uzdevumi īstenoti.

Kā informē LLF izpilddirektore Anita Seļicka, barometrā ir ietvertas tādas tēmas kā līdzdalība, dzīvotspējīgas un daudzveidīgas iedzīvotāju kopienas, izglītota un konkurētspējīga sabiedrība, uzņēmējdarbība, lauku tēls un dzīve laukos, vietējie resursi, nodarbinātība, infrastruktūra un pakalpojumi, atbalsts un finanšu ieguldījumi.

Viņa skaidro, ka iegūtie rezultāti ļaus identificēt "vidējo temperatūru" dažādās jomās, sniedzot ieskatu, kur pastāv augsta neapmierinātība un sarežģījumi un nepieciešama dziļāka analīze.

Plašāka informācija par "Lauku barometra" rezultātiem tiks sniegta sestajā Latvijas Lauku kopienu parlamentā, kas no 14. līdz 16.jūnijam notiks Madonas novada Ērgļos, norāda LLF.

Pasākumā barometra tēmas tiks pārrunātas 16 tematiskajās darba grupās, kurās tiks diskutēts ne vien par esošo situāciju, bet arī izvirzītas prioritātes nepieciešamiem risinājumiem un rīcībām ciešā saiknē ar barometra tēmām.

Tāpat LLF norāda, ka šī gada barometra rezultāti tiks salīdzināti ar līdzīgu pētījumu pirms diviem gadiem, identificējot būtiskākās izmaiņas sabiedrības viedoklī, kad kā neapmierinošu iedzīvotāji reģionos vērtēja lauku kopienu iesaisti un lauku attīstības kā tēmas iekļaušanu augstāko un vidējo profesionālo iestāžu pētnieciskajos procesos, sociālo uzņēmumu attīstību, atbalsta iespējas uzņēmējdarbības uzsākšanai un jaunienācējiem laukos kopumā, darbaspēka piesaistes iespējas un cita tēmas.

"Lauku barometrs" pieejams "https://parlaments.laukuforums.lv/lauku-barometrs".

LLF ir nacionāla mēroga nevalstiskā organizācija, kas dibināta 2004.gadā. Biedrības misija ir veicināt Latvijas lauku līdzsvarotu attīstību, lai tie kļūtu par vietu, kur dzīvo apmierināti cilvēki, kuri savā dzīves vietā spēj realizēt ekonomiskās un sociālās vajadzības. Latvijas Lauku forumā darbojas vairāk nekā 80 biedru organizāciju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.