Logo
Drukāt šo lapu

Šogad Jāņus lauku mājās plāno svinēt 40% Latvijas iedzīvotāju

Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Šogad Jāņus lauku mājās plāno svinēt 40% Latvijas iedzīvotāju, liecina uzņēmuma "Gemius" veiktā ikgadējā interneta lietotāju aptauja.

No tiem respondentiem, kas Jāņus plāno svinēt lauku mājās, 24% aptaujāto saulgriežu svētkus aizvadīs savās lauku mājās vai vasarnīcās, bet 15% respondentu viesosies laukos pie draugiem vai radiem.

Kā norāda autori, šis rādītājs saglabājies stabils jau vairākus gadus - pērn laukos svinēt kopumā bija iecerējuši 39% aptaujāto, bet 2021.gadā - 38% aptaujas dalībnieku.

Tikmēr aptaujas dati rāda, ka 18% respondentu svētkus nesvinēs, šim rādītājam pieaugot par 1,5 procentpunktiem, salīdzinot ar pagājušo gadu.

Tāpat aptaujas dati rāda, ka 11% Latvijas iedzīvotāju Jāņus atzīmēs savās pilsētas mājās, šim rādītājam sarūkot par 2,5 procentpunktiem, salīdzinot ar 2022.gadu.

Kā norāda aptaujas autori, šogad nedaudz pieaugusi tā respondentu daļa, kas svētkus pilsētā atzīmēs, esot ciemos vai apmeklējot publiskus pasākumus - to plāno teju 7% aptaujas dalībnieku, bet pērn šis rādītājs bija aptuveni 5%.

Vēl 3% aptaujāto svētkos strādās un vēl tikpat - atradīsies ārpus Latvijas, 5% respondentu svētkos atpūtīsies brīvā dabā, bet 2% - publiski organizētā pasākumā zaļumos.

Vienlaikus 9% aptaujas dalībnieku vēl nebija izlēmuši, kā pavadīs saulgriežu dienas.

Šogad aptaujā piedalījās 2098 Latvijas interneta lietotāji. Aptauja veikta, izmantojot interneta aptauju "gemiusAdHoc" ar izlecošo interneta anketu palīdzību, kas tika rādītas pēc nejaušības principa izvēlētiem interneta lietotājiem. "Gemius" aptauja īstenota no 16.jūnija līdz 19.jūnijam.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024