Menu
 

45% aptaujāto alu bauda no pudeles, 41% izvēlas glāzi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Taujāti par gatavību eksperimentēt ar jaunām garšām, 63% alus baudītāju norāda, ka dara to reti, 19% atzīst, ka bieži izvēlas jaunas garšas, bet 18% norāda, ka izvēlas tikai labi pazīstamus zīmolus un garšas, liecina “Mežpils alus” un pētījumu centra “Norstat” veiktā aptauja. Aptaujas ietvaros tika noskaidroti arī alus baudīšanas paradumi – gandrīz puse (45%) aptaujāto norāda, ka miestiņu visbiežāk bauda tieši no pudeles, un gandrīz tikpat daudzi (41%) izvēlas glāzi.

5% respondentu atzinuši, ka dod priekšroku alus dzeršanai no bundžas, bet nedaudz vairāk – 7% bauda alu no kausa. Salīdzinot atbildes starp vīriešiem un sievietēm, uzskatāmi redzams, ka vīrieši biežāk dzer alu no pudeles (48% vīrieši un 41% sievietes), bet sievietes biežāk dod priekšroku glāzēm (51% sievietes un 35% vīrieši).

Runājot par gatavību eksperimentēt ar jaunām garšām, Latvijas alus baudītājus var dēvēt par konservatīviem, tomēr ar vēlmi izmēģināt arī jaunumus. Pētījuma dati atklāt arī tendenci – gados vecāki alus baudītāji ir uzticīgāki jau pazīstamām garšām un zīmoliem, salīdzinot ar jaunākiem respondentiem. Piemēram, vecumā grupā no 18 līdz 29 gadiem jaunas garšas bieži izvēlas 21% respondentu, vecumā grupā no 30 līdz 39 gadiem – 31% respondentu, bet vecuma grupā no 50 līdz 59 gadiem tikai 12%, informēja aptaujas rīkotāji.

Gados jaunākie respondenti – vecumā grupā no 18 līdz 29 gadiem – daudz biežāk dod priekšroku arī alus baudīšanai tieši no pudeles (71%), kamēr gados vecākie respondenti biežāk izvēlas dzert miestiņu no glāzes – vecuma grupā no 50 līdz 59 gadiem (48%), bet vecuma grupā no 60 līdz 74 gadiem – 53%.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.