Menu
 

Darba devējus aicina pieteikties finansējumam personu ar invaliditāti darba vietas pielāgošanai

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus, kas nodarbina cilvēkus ar invaliditāti, pieteikties finansējumam darbinieku ar invaliditāti darba vietas pielāgošanai nepieciešamo iekārtu, aprīkojuma un tehnisko palīglīdzekļu iegādei, kā arī piegādei un uzstādīšanai, liecina NVA paziņojums.

Tas nepieciešams, lai sekmētu nodarbināto personu ar invaliditāti darbspēju saglabāšanu, preventīvi novēršot bezdarba iestāšanās risku un veicinot ilgtspējīgas darba vietas saglabāšanu.

Darbiniekam ar invaliditāti nepieciešamo pielāgojumu noteikšanai NVA organizē ergoterapeita vizīti darba vietā. Ergoterapeits pēc darba vietas novērtēšanas iesniedz atzinumu par darba vietas pielāgošanai nepieciešamajiem tehniskajiem palīglīdzekļiem atbilstoši nodarbinātā ar invaliditāti funkcionālā traucējuma veidam, smaguma pakāpei un veicamajam darbam.

Finansējums darba vietas pielāgošanai tiek piešķirts saskaņā ar ergoterapeita atzinumu, bet ne vairāk kā 1000 eiro vienas darba vietas pielāgošanai.

Lai pieteiktos atbalsta saņemšanai, darba devējam jāaizpilda pieteikuma forma, kas atrodama NVA mājaslapas sadaļā "Darba vietas pielāgošana".

Pieteikums jāiesniedz NVA filiālē, kuras apkalpošanas teritorijā atrodas nodarbinātās personas ar invaliditāti darba vieta. Visu NVA filiāļu kontaktinformācija pieejama NVA mājaslapas sadaļā "Kontakti"

Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta "Subsidētās darbavietas bezdarbniekiem" pasākumu "Darba vietu pielāgošanas pasākumi bezdarba riskam pakļautām nodarbinātām personām ar invaliditāti" NVA īsteno kopš 2022.gada oktobra. Pieteikumus darbinieku ar invaliditāti darba vietu pielāgošanai ir iesnieguši 79 darba devēji, 69 darba vietās jau ir veikti ergoterapeita apsekojumi un saņemti atzinumi par nepieciešamību veikt iekārtoto darba vietu pielāgošanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.