Menu
 

SOK diskvalificētajai Ukrainas paukotājai Harlanai piešķir vietu Parīzes olimpisko spēļu sacensībās

  • Autors:  LETA/AP

Ukrainas paukotāja Olga Harlana, kura ceturtdien pasaules čempionātā tika diskvalificēta par to, ka atteicās spiest roku pretiniecei no Krievijas, saņēmusi Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) ceļazīmi dalībai Parīzes olimpisko spēļu sacensībās.

Četrkārtējā pasaules čempione Harlana pasaules meistarsacīkstēs sacensībās ar zobenu pirmajā kārtā pārspēja Krievijas paukotāju Annu Smirnovu, kura pasaules čempionātā sacenšas kā neitrālā sportiste.

Pēc cīņas ukrainiete atteicās paspiest roku Smirnovai, kura to nosauca par necieņu un atteicās pamest laukumu. Harlana par savu rīcību tika diskvalificēta un tā rezultātā viņa nevarēja uzlabot savu pozīciju olimpisko spēļu kvalifikācijā.

SOK izmantojusi savas tiesības un izņēmuma kārtā piešķīrusi Harlanai vietu olimpisko spēļu sacensībās.

"Apbrīnojami, kā jūs tiekat galā ar šo ļoti sarežģīto situāciju," SOK paziņojumā citēts organizācijas prezidents Tomass Bahs, kurš saņēmis kritiku par neviennozīmīgo nostāju jautājumā par agresorvalstu dalību sacensībās.

32 gadus vecā Harlana iespēju cīnīties pasaules čempionātā saņēma vien šonedēļ, kad Ukrainas Sporta ministrija mainīja likumu. Tagad ukraiņi drīkst stāties pretī Krievijas vai Baltkrievijas sportistiem, kuri sacenšas neitrālo atlētu statusā.

Šis lēmums mazināja Parīzes olimpisko spēļu boikota iespējas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.