Menu
 

Rīgā un Ķekavas novadā notiks notiks Zemessardzes mācības "Kurbads II"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - publicitātes Ilustrācija - publicitātes

4.un 5.augustā Rīgā un Ķekavas novadā notiks Zemessardzes 1. Rīgas brigādes Studentu kājnieku bataljona zemessargu plānveida mācības "Kurbads II", lai uzturētu un pilnveidotu bataljona kaujas spējas un sagatavotos rudenī gaidāmajām visaptverošas valsts aizsardzības mācībām “Namejs 2023”.

Kā vēsta Zemessardzes 1.Rīgas brigādes komunikācijas daļā, mācību "Kurbads II" mērķis – zemessargi praktiski nostiprinās taktiskās iemaņas operācijām apdzīvotās vietās, veicinot savstarpējo saliedētību vienota uzdevuma izpildei un trenēs spēju veikt valsts aizsardzības uzdevumus. Mācību uzdevumus zemessargi veiks diennakts gaišajā un tumšajā laikā.

Mācību ietvaros notiks zemessargu un militārās tehnikas pārvietošanās pa koplietošanas ceļiem, kā arī  tiks izmantota mācību munīcija, kas rada skaņu, bet neapdraud apkārtējos cilvēkus.

Zemessardze aicina iedzīvotājus neuztraukties redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu, kā arī ar sapratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties militārās tehnikas pārvietošanās laikā pa autoceļiem. Pēc mācībām mācību norises vietas tiks sakoptas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.