Menu
 

Glābēji 348 reizes devās likvidēt spēcīgā vēja un negaisa radītās sekas, Rīgas reģionā – 50 izsaukumi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

Laika posmā no šī gada 7.augusta plkst.6.30 līdz 8.augusta plkst.6.30 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 427 izsaukumus – 37 uz ugunsgrēku dzēšanu, 316 uz glābšanas darbiem, bet 74 izsaukumi bija maldinājumi, informē VUGD pārstāvji.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji 348 reizes devās novērst spēcīgā vēja un negaisa radītos postījumus, no tiem 52 gadījumos VUGD palīdzība nebija nepieciešama – kokus novāca iedzīvotāji pašu spēkiem vai citi seku likvidēšanas darbos iesaistītie dienesti. Pirmie izsaukumi uz Dobeles novadu tika saņemti dažas minūtes pirms pusdienlaika. Pēc tam par postījumiem iedzīvotāji ziņoja arī no Tukuma novada. Pēc pulksten diviem strauji pieauga izsaukumu skaits no Rīgas un tai tuvākajiem novadiem. Savukārt vakarpusē visvairāk izsaukumu tika saņemts no Latgales un Vidzemes. Jaunu izsaukumu pieteikumu skaits samazinājās pēc pulksten astoņiem vakarā. Otrdienas rītā vairākās vietās Latvijā turpinās seku novēršanas darbi, jo tiek saņemti jauni izsaukumi uz negaisa postījumiem, līdz ar to kopējais izsaukumu skaits pieaugs.

Visvairāk izsaukumu reģistrēts Rīgas pilsētā, kur ugunsdzēsēji glābēji 86 reizes steidzās palīgā. Latgalē saņemti 77, Zemgalē – 68, Vidzemē – 60, Rīgas reģionā – 50, bet Kurzemē – septiņi izsaukumi uz negaisa un vēja radīto seku novēršanas darbiem. Savukārt pašvaldībās visvairāk izsaukumu reģistrēts Rīgā – 86, Daugavpils pilsētā – 40, Dobeles novadā – 33, Augšdaugavas novadā – 18 izsaukumi. Lielākajā daļā gadījumu vēja lauzti koki bija nokritušu uz ceļa braucamās daļas. Ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī, lai kokus novāktu no automašīnām un ēku jumtiem, norāda VUGD pārstāvji.

Ugunsdzēsēju glābēju reaģēšana uz izsaukumiem notika, izvērtējot iespējamo bīstamību un apdraudējumu iedzīvotājiem, kā arī izsaukumu saņemšanas secībā. Vēja un negaisa vissmagāk skartajās vietās, lai likvidētu spēcīgā vēja radītās sekas, tika iesaistīti VUGD papildspēki no apkārtējiem novadiem, kā arī ugunsdzēsēji glābēji no dienesta pienākumu izpildes brīvajā laikā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.