Menu
 

Paziņos titula "Latvijas jauniešu galvaspilsēta 2024" ieguvēju; starp pretendentiem arī Siguldas novads

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.pexels.com Foto - www.pexels.com

12.augustā plkst.19.30 jauniešu festivālā "Kopums" Bauskā tiks paziņoti Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) organizētā konkursa "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta" uzvarētāji. Par titulu "Latvijas jauniešu galvaspilsēta 2024" cīnījās Cēsu novada pašvaldība, Līvānu novada pašvaldība un Siguldas novada pašvaldība, informē IZM.

Pirmo reizi Latvijas Jauniešu galvaspilsēta tika izvēlēta 2016.gadā un titulu ieguva Jelgavas pilsēta, 2017.gadā tā bija Liepājas pilsēta, savukārt 2018.gadā konkursā uzvarēja Madonas novads. 2019.gadā pirmo reizi titulu ieguva divu novadu apvienība - Ikšķiles un Olaines novads, savukārt 2020.gadā Jauniešu galvaspilsētas titulu ieguva Ventspils pilsēta. Covid-19 pandēmijas dēļ 2021. un 2022.gadā Jauniešu galvaspilsēta netika ievēlēta, tomēr notika konkursa "Labākais darbā ar jaunatni" ietvaros organizēts interneta balsojums, kurā par "Pašvaldību jaunietim" tika atzīta Rēzeknes pilsēta (2021.gadā) un Jūrmalas pilsēta (2022.gadā), bet 2023.gadā titulu ieguva Bauskas novada pašvaldība.

Konkurss tiek rīkots septīto reizi, un tā mērķis ir popularizēt darbu ar jaunatni pašvaldību vidū, veicināt pašvaldību sadarbību un pieredzes apmaiņu jaunatnes jomā, kā arī paaugstināt darbā ar jaunatni iesaistīto personu un jaunatnes organizāciju prestižu. Konkursu "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta" organizē IZM sadarbībā ar biedrību "Latvijas Jaunatnes padome" un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, savukārt konkursa vērtēšanas komisijā iekļauti pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas, Labklājības ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras, Valsts izglītības satura centra, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā un biedrībām "Latvijas Jaunatnes padome" un "Latvijas pašvaldību savienība", vēsta IZM.

Jauniešu festivālā "Kopums" ikvienam būs iespēja piedalīties vairāk nekā 30 aktivitātēs, kuras piedāvās dažādas valsts, tostarp Izglītības un zinātnes ministrijas un tās padotības iestādes, pašvaldību un nevalstiskās organizācijas. Tāpat varēs baudīt lielās skatuves programmu, piedalīties diskusijās un netradicionālajās sporta spēlēs. Festivāla noslēgumā notiks grupas "Citi zēni" koncerts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.